
Från jord till bord.
Från hage till mage.
Matrundan på Österlen
26 – 29 maj
Smaka på Österlen.
Det var inte bättre förr. Men ska man lita på den gode Carl von Linné så verkar saker och ting varit ungefär lika bra på Österlen redan för 270 år sedan när han gästade bygden under sin skånska resa.
”Alltså är oförnekligen intet land i Sverige att förlika emot Skåne och intet i Europa, som det med rätta kan föresättas, då alla dess förmåner vägs mot varandra.
Invånarna är alltså lyckeliga, som bebo ett så ädelt land...
Åkerfälten, helst på slätten, är så överflödiga och rika, att man inte ser annat än himmel och säd slutas med horisonten.”
Beskrivningen är än idag minst lika träffande. Vi Österleningar har förmånen att njuta av traktens skönhet och njuta frukterna av böndernas, fruktodlarnas och fiskarnas arbete varje dag. Året runt.
Under Kristihimmelfärdshelgen, när Österlen är som vackrast och primörerna som godast, bjuder vi in dig att dela det bästa av Österlen. Prakten. Dofterna. Smakerna.
Välkomna att smaka på det bästa av Matrundan på Österlen!
Se programmet för Matrundan på Österlen - dag för dag:
Allé på Österlen
Appeltorps Lamm & Vilt
Bondens Skafferi
Buhres på Kivik
Bökåkra Gårdsbutik
Drakamöllan Gårdshotell
Farmors lycka
Ge-Ma Livs
Glassmakeriet
Gröna butiken på Orelund
Gunnarshögs Gård
H&G:s kök på Tomelilla GK
Hotel Svea
Hovmöller Bigårdar
Ingelsta Kalkon
Kiviks Café & Bageri
Kiviks Hotell
Kiviks Musteri
Kronovalls vinslott
Köpingsbergs Vingård
Linas och Binas
Olaols Gelato
Petersborgs Gård
Ravlunda Bränneri
Rörums Gårdshotell
Rörumsro Frukt & Must
Sannas Italien
Skepparps Vingård
Skillinge Teater
Stockeboda Gård
Stubbaröds Lamm
Svabesholms Kungsgård
Tastecelebration Residence
Tryde 1303 B&B Café Galleri
Vilhelmsdals Gårdmejeri
Åsgård – Holkestorp
Äppelriket
Östangård
Österlenbryggarna
Österlen Kokkonst
Österlen Sparris
Österlenchoklad
Österlenkryddor
Österlens Kött & Vilt