
Från jord till bord.
Från hage till mage.
Matrundan 30 maj - 2 juni
Smaka på Österlen.
Det var inte bättre förr. Men ska man lita på den gode Carl von Linné så verkar saker och ting varit ungefär lika bra på Österlen redan för 270 år sedan när han gästade bygden under sin skånska resa.
”Alltså är oförnekligen intet land i Sverige att förlika emot Skåne och intet i Europa, som det med rätta kan föresättas, då alla dess förmåner vägs mot varandra.
Invånarna är alltså lyckeliga, som bebo ett så ädelt land...
Åkerfälten, helst på slätten, är så överflödiga och rika, att man inte ser annat än himmel och säd slutas med horisonten.”
Beskrivningen är än idag minst lika träffande. Vi Österleningar har förmånen att njuta av traktens skönhet och njuta frukterna av böndernas, fruktodlarnas och fiskarnas arbete varje dag. Året runt.
Under Kristihimmelfärdshelgen, när Österlen är som vackrast och primörerna som godast, bjuder vi in dig att dela det bästa av Österlen. Prakten. Dofterna. Smakerna.
Välkomna att smaka på det bästa av Österlen!
Se programmet för Matrundan på Österlen - dag för dag:
Besök Matrundans medlemmar 2019:
Allé på Österlen
Buhres på Kivik
Cake Cowboy
Drakamöllan Gårdshotell
Farmors lycka
Fridshills & Raskarums kyckling
Ge-Ma Livs
Glassmakeriet
Grafmans Goda
Grevlunda Mathantverk
Gröna butiken på Orelund
Gunnarshögs Gård
Hotel Svea
Ingelsta Kalkon
Karlsfälts Gård
Kiviks Café & Bageri
Kiviks Hotell, Konferens och Spa
Kiviks Musteri
Kronovalls vinslott
Köpingsbergs Vingård
Linas och Binas
Olof Viktors
Petersborgs Gård
Ravlunda Bränneri
Rörumsro Frukt & Must
Skillinge Teater
Stockeboda Gård
Stubbaröds Lamm
Svabesholms Kungsgård
Tastecelebration Residence
Van Ufford Choklad
Vilhelmsdals Gårdmejeri
Vitaby Kyrkby Mejeri
Åsgård – Holkestorp
Äppelriket
Östangård
Österlenbryggarna
Österlen Kokkonst
Österlen Sparris
Österlenchoklad
Österlenkryddor
Österlens Kött & Vilt