Vi uppmärksammar Matrundan på Österlen » Österlen
Matrundan på österlen.se runt matbordet foto Peter Carlsson

Från jord till bord.
Från hage till mage.

Matrundan på Österlen

26 – 29 maj

Från jord till bord. Från hage till mage.

Smaka på Österlen.

Det var inte bättre förr. Men ska man lita på den gode Carl von Linné så verkar saker och ting varit ungefär lika bra på Österlen redan för 270 år sedan när han gästade bygden under sin skånska resa.

”Alltså är oförnekligen intet land i Sverige att förlika emot Skåne och intet i Europa, som det med rätta kan föresättas, då alla dess förmåner vägs mot varandra.

Invånarna är alltså lyckeliga, som bebo ett så ädelt land...

Åkerfälten, helst på slätten, är så överflödiga och rika, att man inte ser annat än himmel och säd slutas med horisonten.”

Beskrivningen är än idag minst lika träffande. Vi Österleningar har förmånen att njuta av traktens skönhet och njuta frukterna av böndernas, fruktodlarnas och fiskarnas arbete varje dag. Året runt.

Under Kristihimmelfärdshelgen, när Österlen är som vackrast och primörerna som godast, bjuder vi in dig att dela det bästa av Österlen. Prakten. Dofterna. Smakerna.

Välkomna att smaka på det bästa av Matrundan på Österlen!

Se programmet för Matrundan på Österlen - dag för dag:

Matrundan på österlen.se foto peter carlsson

Matrundan på österlen

Torsdag 26/5

Torsdag 26 maj med Matrundan kan du åka runt och smaka, dofta, fråga och njuta dig igenom vårt kulinariska Österlen. Ett smörgåsbord av smakupplevelser. Klicka här för att visa torsdagens program för att aktivera smaklökarna.

Matrundan-på-österlen.se-foto-peter-carlsson-getost-collage

Matrundan på österlen

Fredag 27/5

Fredag 27 maj med Matrundan kan du åka runt och smaka, dofta, fråga och njuta dig igenom vårt kulinariska Österlen. Ett smörgåsbord av smakupplevelser. Klicka här för att visa fredagens program för att aktivera smaklökarna.

Matrundan-på-österlen.se-foto-peter-carlsson-14.34

Matrundan på österlen

Lördag 28/5

Lördag 28 maj med Matrundan kan du åka runt och smaka, dofta, fråga och njuta dig igenom vårt kulinariska Österlen. Ett smörgåsbord av smakupplevelser. Klicka här för att se lördagens program för att aktivera smaklökarna.

Matrundan-på-österlen.se-foto-peter-carlsson-04.46

Matrundan på österlen

Söndag 29/5

Söndag 29 maj med Matrundan kan du åka runt och smaka, dofta, fråga och njuta dig igenom vårt kulinariska Österlen. Ett smörgåsbord av smakupplevelser. Klicka här för att se söndagens program för att aktivera smaklökarna.

Rulla till toppen