STF Brantevik Råkulle Vandrarhem » Österlen
STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem ligger på fiskeläget Brantevik, som är en pärla på Österlens långsträckta kust med pittoreska trädgårdar och varsamt vitkalkade hus byggda av bönder, fiskare och sjökaptener.

Boende
Du bor i en genuin skånegård som härstammar från 1700-talet och som varit i samma släkts ägor i 13 generationer. Vandrarhemmet, som har 15 rum med totalt 34 sängplatser, är modernt inrett i en av gårdens längor. Här sover du gott i mysigt inredda rum med 1-4 bäddar där alla våra tvåbäddsrum har sköna enkelsängar med resårmadrass. Vi har tyvärr ingen möjlighet att välkomna husdjur. Toaletter och duschar finns i korridoren i nära anslutning till alla rum. Vi har två rymliga gästkök där du kan fixa din egen frukost (om du inte vill få den serverad av oss) eller laga en god middag.

Utanför våra gästkök finns en välkomnande uteplats med en fin trädgård där det växer många växter som till exempel kungsljus, salvia, lavendel, timjan och så förstås härligt doftande rosenbuskar. En varm sommardag luktar det underbart på uteplatsen. Precis som det ska vara, här i Sveriges Provence!

Vandrarhemmet är uppdelat i två avdelningar, vilket gör att olika sällskap och grupper med fördel kan hyra vandrarhemmet. Hyr en egen avdelning eller hela huset för släktträffar, mindre konferenser, cykel- och vandringsgrupper, löparläger eller olika typer av kurser. Läs mer under Tips på vår hemsida.

Se och göra
Österlen är ett paradis för dig som gillar natur- och kulturupplevelser. Vandra Skåneleden, spring längs havet eller cykla på slingriga småvägar. Ta sköna dopp vid klippor och långsträckta stränder. Eller upptäck ”kulturen” med allt från scenkonst, trädgårdar, gårdsbutiker till caféer, utställningar och loppisar. Läs mer under tips på vår hemsida.

Reception/tillgänglighet
Du når oss på telefon och mail mest hela dagen. Bokningar kan du göra online dygnet runt. Receptionen är öppen kl 8- 12 och kl 17-19 under högsäsongen eller enligt överenskommelse. Övriga tider på året enligt överenskommelse.

Vi har normalt öppet från skärtorsdagen till Alla helgonsdag (november). För grupper (minst 10 personer) har vi öppet större delen av året.

God morgon!
Frukost serverar vi under högsäsong från mitten av juni till slutet av augusti, under storhelger samt enligt överenskommelse. Frukosten består till stora delar av ekologiska och närproducerade produkter för en riktigt härlig start på dagen.

Sköna dagar i Brantevik
Hos oss kan du hyra linne och handduk, få en bäddad säng vid ankomst och få hjälp med slutstädningen av rummet vid avresan.

Entré
Vår entré ligger på Råkullavägen 7. Lättast att hitta är om du svänger av in till byn vid den södra infarten till Brantevik. Därifrån är det väl skyltat till vandrarhemmet. Fri parkering finns vid vandrarhemmet eller i dess närhet.

Välkommen till STF Brantevik Råkulle Vandrarhem!

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem
Råkullavägen 7
272 38 Brantevik
0414-220 20

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang.

Dela gärna sidan

Hitta hit till STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

Se ännu mer av österlen

Erbjudande från Tryde 1303 Tryde 1303 B&B Galleri Butik

Tryde 1303 B&B Café Galleri

Ravlunda bränneri BB

Ravlunda Bränneri B&B

Kronovalls Vinslott - Österlen.se

Kronovalls Vinslott

Farmors lycka

Farmors Lycka

bana

Österlens GK Lilla Vik

Tobisviks camping

Tobisviks Camping

Rulla till toppen