Smakbruket » Österlen
Smakbruket - Österlen.se

Smakbruket

Smakbruket - Österlen.se

BUTIK

Ekologisk, närproducerad, fri från gift och stress - god mat är inte god nog förrän den är god för alla.
Kanske är det närheten till böljande landskap och skummande hav, kanske är det de spirande släktträden av jordbrukare. Vad som är orsaken vet vi inte, men där vi kommer ifrån är man mån om maten och alla som påverkas av den.
Vår matfilosofi är ett lapptäcke av det bästa från vår hemvist, kort sagt: det goda från Österlen. Här är en bit av det:

Grönsaker

Rotfrukter från Kåseberga, färgglatt och vitaminrikt från Ekogården i Kabusa, sparris från Ingelstorp eller mustiga svampar från Torna Hällestad, för att ge några exempel. Hos oss hittar du alltid färska primörer efter säsong.

Ägg

På gården Farmors lycka mår hönsen gott; glada höns ger goda ägg. Farmors lycka är hönsens lycka, skulle man kunna säga.

Bröd

Limpor, franskor, frallor, baguetter och knäcke. Vi har ljuvligt väldoftande bröd för morgon, middag och kväll, direkt från bagaren.

Kött

Fritt och friskt grönbete, i flock och i harmoni, utan stress och förebyggande medicinering. Allt vårt kött kommer från bönder som bryr sig. Det blir bäst så. För alla, på alla sätt och vis

Ost & Chark

Grafmans Goda, Per i Viken, Bondens bästa, Soldattorpets mejeri och Möllans ost. Så heter några av våra hjältar i charkdisken.

Olja & Vinäger

Vi har både gyllengula och smaragdgröna fröjder från lokala producenter, men vad vore en oljekollektion utan en och annan Italienare? I Sicilien finns uråldriga hantverkstraditioner i kombo med ett gediget hållbarhetstänk. Vi har tagit hit en del av det.

Sötsaker

Choklad från prisade fabrikörer, så som Österlens chokladfabrik, eller nygräddade kakor bakade av vår egen konditor, väl beprövade favoriter från Olof Viktors, med mycket mer. Kom in på en fika! Eller plocka korgen full...

Snacks

Vi har fredagsmys av och för alla typer: glass, grönkålschips, fruktchips, potatischips, popcorn (i varierande färg och smak), brända mandlar, fudge, grönt, ost, chark, choklad (i kaka eller pralin), nötter...

Dryck

På hyllorna finns något för alla, eller allt för den som gillar att botanisera!

RESTAURANG & CAFÉ

“I eat, therefore I am”
Så kunde det ha låtit om vi fått skriva filosofihistoria. Vår passion är mat, och allt som har med den att göra. Så, vad vore vi utan en egen restaurang?
Våra omtyckta kockar lagar smakrika luncher där alla råvaror givetvis fått vår kvalitetsstämpel. Allt lagas från grunden, utan tillsatser så långt det är möjligt, närproducerat och ekologiskt i främsta hand. För den som är fikasugen finns färska kakor, bakelser och choklad i caféet. Allt gott, hela vägen från grep till gaffel.
Önskar ni catering, ring eller kom in och prata direkt med våra kockar!

Smakbruket
Torget 15
273 30 Tomelilla
0417-145 30

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

ÖPPETTIDER
Mån-Tor 09:00 - 17:00
Fre 09:00 - 18:00
Lör 09:00 - 15:00
Sön - Stängt

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang.

Dela gärna sidan

Hitta hit till Smakbruket

Se ännu mer av österlen

bana

Österlens GK Lilla Vik

Bobergs på hamngården

Bobergs på Hamngården

Tryffelsvinet på kivik

Tryffelsvinet på Kivik

kiviks-hotell

Kiviks Hotell

Jörgens Tidlösa Rum

Jörgens Tidlösa Rum

Franskans crêperie

Franskans Crêperie

Scroll to Top