Jakten Hoppet av Brantevik » Österlen
Hoppet av Brantevik Jakten Segelfartyg

Jakten Hoppet av Brantevik

Hoppet av Brantevik Jakten Segelfartyg

Att segla skuta är en unik upplevelse. Du färdas utan andra ljud än de från vind och vågor, med den vita segelmassan svävande ovanför dig och ser Österlens vackra kust passera revy.

Hoppet är inte stor. Vill du hjälpa till med att sätta segel, segla eller stå till rors går det bra utan att du är van seglare. Vill du bara segla med och njuta, så gör du det. Vår besättning sköter skutan.

Jakten byggdes i början av 2000-talet med en gammal dansk jakt som förlaga. Jakter av denna typ inledde i mitten av 1800-talet segelfartygsepoken på Österlen och de fraktade gods främst mellan hamnar i södra Östersjön.
Från mitten av maj till slutet av september seglar Hoppet främst i södra Östersjön, men gör varje år också någon långtur till mera fjärran hamnar.

Vi erbjuder varje sommar ett ordinarie seglingsprogram, där vem som helst kan delta. Seglingarna har olika längd och olika inriktningar. De kan vara några timmar längs kusten - Österlen är vackert även från havet……
Lite längre seglingar, en till tre dagar, går till intressanta hamnar i Östersjön. Och långseglingarna har bl. a. gått till London, Sankt Petersburg och Skottland.

Hoppet kan också bokas för seglingar av företag eller privata grupper, som då disponerar hela skutan. Vi skräddarsyr seglingen efter gruppens önskemål. Vi utgår normalt från Brantevik, men det är möjligt att starta från annan hamn vid ost-/sydkusten.

Jakten Hoppet av Brantevik
Föreningen Jakten Varvet, Södra Hamnen
272 38 Brantevik
0707-91 66 94
Skicka epost till oss
Besök vår hemsida
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till Jakten Hoppet av Brantevik

Se ännu mer av österlen

Thomas wallner

Galleri Thomas Wallner

Anette Åberg Indiskthantverk

Örnahusen Indiskt hantverk

Österlenchoklad - Österlen.se

Österlenchoklad

Källagården

Källagården

Jörgens Tidlösa Rum

Jörgens Tidlösa Rum

Tranes Handelskompagni

Tranes Handelskompagni

Scroll to Top