Boka ditt boende här

På ett par minuter har du bokat rum för sköna dagar på Österlen

Glass och Österlen i en perfekt kombination

Lokala producenter och unika smaker gör glassupplevelsen på Österlen till något alldeles extra. Ge dig ut på Österlen och låt glassen bli kronan på verket i din sommarsemester. Njut!

Innehåll:

Olaols Gelato Österlen

1. Olaols Gelato Österlen

Olaols Gelato Österlen tillverkar vi handgjord italiensk gelato med råvaror från Österlen. Vi hämtar mjölken hos vår granne och pastöriserar den själva. Ekologiska och närproducerade ingredienser såsom grädde, aronia, äpplen, bär, rabarber, saffran, alger, örter från egen örtagård, valnötter från egna träd, lokalproducerad honung, choklad från Malmö Chokladfabrik men även en del fina råvaror från Italien.

2. Frusen Glädje GlassKafé på Örum 119

Frusen Glädje Glassverkstad handlar om passion, råvaror och hantverk. Vi experimentera med ingredienser såsom Österlenchoklad, hasselnötter från Piemonte, lakrits från Kalabrien, pelargoner från vårt växthus och salt från Læsø Saltsyderi. Vi arbetar med smak, konsistens och ekologiskt tänkande – 90 % av våra råvaror är idag ekologiska.

Frusen Glädje
Österlenkryddor

3. Kaptenskans Glasshus - Österlenkryddor

Kaptenskan är gift med Kapten Persåkre, tillsammans har vi tävlat och skapat vår egen servering med ambitionen att vara unika. Kaptenskans Glasshus är öppet sommartid, här finner ni vår flerfaldigt prisbelönta glass som är baserad på gårdens egna kryddor och de finaste råvaror vi kan tänka oss. Vår servering är unik, glassen serveras i hemgjorda rån, på porslin eller glassplanka. Vi har vunnit ett SM-guld och tre brons för våra smaker. Mjölken kommer från lantbrukarna J&J i Bussjö. Äggen kommer från Farmors lycka. Vi pastöriserar råvarorna och smaksätter med kryddor och lokala bär. Vi kokar glassen enligt egna välbalanserade recept.

4. Glassmakeriet

Kallt eller varmt - det är bara att välja. På Glassmakeriet i Ystad gör vi färsk glass och varma soppor i vårt lilla kök. Vi inspireras av säsongens utbud av färska grönsaker och frukter och egenodlade örter och blommor. I möjligaste mån använder vi ekologiska råvaror och undviker alla onödiga tillsatser. Vi är noga med att alltid ha veganska alternativ både av glass och soppor. Under höst, vinter och vår erbjuder vi varje vecka två grönsakssoppor som även finns som take-away. På vårt salladsbord finns färskt hembakat bröd och spännande sallader. Vårt stora utbud av glassar finns året om. Njut den hos oss eller ta med dig hem. Man kan även beställa glasstårtor till hemmamys eller fest. Även hundar är välkomna in på Glassmakeriet.

Glassmakeriet - Ystad

5. Österlenglass

Öppet
Mån – Sön: 11.00-19.00

Du hittar oss på följande ställen:
Kivik (mitt emot Buhres i hamnen)
Kåseberga (bredvid informationstavlan vid parkeringen)
Simrishamn (vid Seglarpaviljongen nere i hamnen)
Skillinge (i hamnen utmed vägen ner mot Kåseberga)

6. Kåseberga Café & Bistro

Sedan 2019 tillverkar Kåseberga glassfabrik dagligen äkta ljuvlig gelato glass. Med stor kärlek och passion där endast det bästa är gott nog! Av mjölk, grädde, frukt, bär och choklad skapar vi symfoni för både gom och själ.
Välj och vraka bland våra 24 olika smaker. Garanterat något gott för alla! Vi har t.ex. 8 st veganska sorter däribland vegansk choklad förutom våra fantastiska mjölksorter.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se