Gislöv

Gislöv är en samling hus och gårdar spridda kring ett fyrvägskors fem kilometer sydväst om Simrishamn och tillhör de minsta byarna på Österlen. I Gislöv finns även ett hotell med förnämlig restaurang, Karnelund, samt Skånes byggnadsvårdscentrum. Närmsta by med service är Skillinge, här finns olika affärer, äldrevård, restauranger och skeppshandel. Ett antal populära bed & breakfast-anläggningar finns av lätt förståeliga skäl i området.

En kilometer sydväst om byn ligger Gislövs stjärna, en vacker lövskog som kantas av vidsträckta naturbetesmarker. Här njuter man under vår och försommar av prunkande blomning, invensiv fågelsång och klockgrodornas spel. Mitt i skogen ligger den populära nöjesplatsen Stjärnan, en anläggning som på sin tid lockade tusentals dans- och nöjeslystna till olika slags evenemang (The Who spelade t.ex. här den 22 oktober 1966!). Naturen runt byn domineras av åkrar, men här och var går berget i dagen och på flera ställen runt Gislöv kan man se spåren av stenbrytning.

De fyra vägarna som möts i Gislöv leder till Simrishamn, Brantevik, Skillinge och Borrby. Med cykel kan man enkelt ta sig de knappa två kilometrarna till stranden vid Gislövshammar. Skillinge har vi tre kilometer söderut och Simrishamn en halvmil åt nordväst. Bussförbindelse söderut mot Skillinge och Ystad samt norrut mot Simrishamn finns.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se