Svabesholms Kungsgård » Österlen
Svabesholm 1

Svabesholms Kungsgård

Svabesholm 1

LOGI - KÄNN DIG SOM HEMMA

Att få känna sig som en personlig gäst när man åker bort är väl vad vi lite till mans önskar och just för att uppnå det har gårdens boende skapats för att få känslan av ett hem snarare än ett hotell.

Svabesholm har 9 rum och 2 lägenheter med totalt 33 bäddar. Rummen är inspirerade och färgsatta efter vår natur omkring oss. Här finns Ljungheden, Blomsterängen, Fruktskogen, Sandstranden och Hästhagen. Vi har dubbelrum och familjerum och ni kan för ett helt sällskap hyra hela mangårdsbyggnaden dygnsvis eller veckovis.

Som boendegäst i ett av gårdens rumsalternativ har ni tillgång till kökets kyl, frys och micro samt mangårdsbyggnadens sällskapsutrymmen.

Pensionat Stenshuvud som ligger 150 meter från gården erbjuder 23 st bäddar fördelade på 8 rum.

Mat & Dryck - HJÄRTAT PÅ GÅRDEN

I det gamla vagnslidret på gården har vi inrett ett café och lantkök där vi lagar och serverar gårdens mat. Här serverar vi frukost, scones, söta bakverk till kaffet. Vi har matiga mackor, varma luncher och under delar av säsongen serverar vi söndagens middag. Gårdens kök erbjuder färska, rena råvaror från trakten. Merparten av grönsakerna, äggen och köttet får vi från gården och närliggande gårdar. Hembakat och lagat från grunden så långt det är möjligt.

Vi har en italiensk kaffemaskin med bästa kaffet Fogarolli som serverar dig allt från Caffe Latte och Cappuccino till Chai Latte och varm Italiensk Choklad.

Vi ordnar även mat till gårdens förbeställda arrangemang. Maten är lantlig och rustik. Allt från svensk husmanskost till medelhavsinspirerade rätter. Till våra festarrangemang och konferenser kan vi nu även erbjuda fler-rätters middagar, bufféer och grillkvällar som med fördel avnjuts i vår caféträdgård.

Serveringstillstånd finns.

FEST OCH BRÖLLOP - FIRA HOS OSS

I vår festlokal som inryms i gårdens östra flygel finns det plats för 110 sittande gäster, Vi har bord och sköna stolar för många långa tal. Efter middagen brukar man duka bort en del av borden för att dansa.

Maten till festen är viktig och det finns flera duktiga krögare på bygden som caterar festmåltider. De hyr också ut fint porslin och dukar inför festen. Du kan ta med egen dryck till maten.

Vårt lantkök kan duka upp brunch dagen efter eller en grillkväll dagen innan. Boka lokalen i god tid. Och kyrkan!

BOENDE

Ni kan hyra hela gården med mangårdsbyggnaden och övriga rum i vår västra flygel samt lägenheter i östra flygeln. Då har ni plats för boende till 33 av era gäster.
Tillgång till nyrenoverat kök i mangårdsbyggnaden när ni hyr hela gården eller hela mangårdsbyggnaden.

Lägger ni till boende i vårt pensionat har ni boende för totalt 50 gäster.

Är ni intresserade av att se en bröllopsfilm från gården maila kontakt@svabesholm.se

KOM TILLBAKA INSPIRERAD EFTER KONFERENSEN

På Svabesholm konfererar ni lugnt och ostört, i små grupper som stora sällskap. Vi har möteslokaler för 4 personer upp till 100 personer.

Svabesholms Kungsgård, omgiven av vackert jordbrukslandskap, äppelodlingar och med närmaste granne Stenshuvuds Nationalpark gör det lätt att släppa in naturen även i konferensrummet, att koppla av och njuta. Den kravlösa och vackra miljön gör det lätt för deltagarna att bli mer öppna, kreativa och harmoniska.

Omgivningarna med dess natur skapar ett nära och mångfacetterat utbud av energiskapande aktiviteter. Här njuter ni av naturskön kust med vackra stränder, kustberg med utsiktspunkter, lummiga ädellövskogar, en storslagen hed och ett rikt djur- och växtliv. Gå en snabb promenad, cykla, delta i en guidad tur, sätt dig och njut av stillheten på en vacker plats. Vår gård är också en skön plats att bara vara på, njuta av stillheten för fokus och ny energi.

För den personliga känslan och en avslappnad miljö har gårdens boende skapats för känslan av ett hem snarare än ett hotell.

Konferera lugnt och ostört, små eller stora grupper.

Svabesholms Kungsgård
Svabesholm
277 35 Kivik
070-638 42 04
Skicka epost till oss
Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

ÖPPETTIDER
Tors-Sön - Café & Lantkök 11:00 - 17:00 Köket stänger 16:30

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till Svabesholms Kungsgård

Se ännu mer av österlen

Mrs. walker antik & design

Mrs. Walker Antik & Design

Glassmakeriet - Ystad

Glassmakeriet

Precis en sån

Precis en sån

Åsgård 1

Åsgårds Gårdsbutik

Osterlen garden show

ÖSTERLEN GARDEN SHOW

Tobisviks Camping

Tobisviks Camping

Scroll to Top