Svabesholms Kungsgård

EN MÖTESPLATS FÖR FEST, GLÄDJE OCH GEMENSKAP!

Mitt i den fantastiska naturen på Österlen hittar du Svabesholms Kungsgård. Vår mötesplats erbjuder god mat, övernattning, shopping, djur och lantliv. Hos oss får du njuta av att befinna dig på en av Sveriges vackraste platser – en bit magi på Österlen!
Vår idé bygger på det äkta mötet mellan besökaren och gårdens genuina miljö och dess kringliggande natur. Utbudet av upplevelser är mångfacetterat. Att unna sig att bara njuta kan också vara en nog så stark upplevelse. Vårt motto är att ingenting är omöjligt och att er vistelse på gården blir ett minne för livet. Vi guidar er till er bästa upplevelse!

MAT & DRYCK - HJÄRTAT PÅ GÅRDEN

I det gamla vagnslidret på gården har vi inrett ett Café och Lantkök där vi erbjuder färska, rena råvaror från trakten. Merparten av grönsakerna, äggen och köttet får vi från våra egen och närliggande gårdar. Vi satsar på hembakat och lagat från grunden så långt det är möjligt. Maten är lantlig och rustik, allt från svensk husmanskost till medelhavsinspirerade rätter. Vi har en välfylld kakdisk och serverar baristakaffe från italienska Fogarolli. Vi bjuder på hembakt efter säsong och i kyldisken har vi ett härligt sortiment av läskande dryck från Kiviks Musteri. Laktos- och glutenfria alternativ finns alltid.

LOGI – KÄNN DIG SOM HEMMA

Att få känna sig som en personlig gäst när man åker bort är väl vad vi lite till mans önskar och just för att uppnå detta har gårdens boende skapats för att få känslan av ett hem snarare än ett hotell. Svabesholm har 7 rum med totalt 23 bäddar. Rummen är inspirerade och färgsatta efter vår vackra natur omkring oss. Här finns Ljungheden, Blomsterängen, Fruktskogen, Sandstranden och Hästhagen. Vi har dubbelrum och familjerum och ni kan för ett helt sällskap hyra hela Mangårdsbyggnaden dygnsvis eller veckovis. Som boende gäst i ett utav gårdens rumsalternativ har ni tillgång till kökets kyl, frys och mikro samt Mangårdsbyggnadens sällskapsutrymmen. Vi äger även Pensionat Stenshuvud som ligger två minuters promenad ifrån gården och kan där erbjuda 23 bäddar fördelade på 8 rum.

KOM TILLBAKA INSPIRERAD EFTER KONFERENSEN

På Svabesholm konfererar ni lugnt och ostört, i små grupper som stora sällskap. Vi har möteslokaler för 4 personer upp till 70 personer. Omgivningarna med dess natur skapar ett nära och mångfacetterat utbud av energiskapande aktiviteter. Här njuter ni av naturskön kust med vackra stränder, kustberg med utsiktspunkter, och ett rikt djur- och växtliv. Gå en snabb promenad, cykla, delta i en guidad tur, sätt dig och njut av stillheten på en vacker plats.

FEST OCH BRÖLLOP - FIRA HOS OSS

Vårt upplägg bygger på att ni ska få tillfälle att njuta och umgås med era gäster och att de under dagen hinner lära känna varandra. Då ni hyr hela gården är det lättare för er och gästerna att slappna av och njuta av att ni vistas på en utav Sveriges vackraste platser! Vår festlokal är ljus med lantlig atmosfär, redo att dekoreras efter era önskemål. Vi erbjuder plats för 100 sittande gäster och ni väljer helt själva hur det ska se ut. På Kungsgården finns ett välutrustat beredningskök med kyl, diskmaskin och varmluftsugn i anslutning till festlokalen. Där kan er cateringfirma ta plats under kvällen, förbereda och servera mat precis som om det skulle vara lagad på plats. För mer information och priser mejla oss via kontakt@svabesholm.se

ÅRETS MÖTESPLATS 2020

På Svabesholms Kungsgård hittar ni inte bara god mat utan en massa annat också! På en del av gården har vi stall, ridhus och utomhusridbana där våra och andras hästar tränas och tas hand om. Vi har också vårt eget ridbaneunderlag High Tide System, www.hightidesystem.se. Gården växer och utvecklas hela tiden!

Nedan kan du läsa om våra härliga butiker på gården:

DEN ENGELSKA TRÄDGÅRDEN
Den Engelska Trädgården är en charmig besöksträdgård med tillhörande plantshop som ligger bakom vår Mangårdsbyggnad, anlagd med inspiration från England. Trädgården belönades med Simrishamns kommuns Arkitekturpris 2016. Entréavgift 60 kr. Som boende på gården får du rabatt på entrén. Trädgårdens öppettider är tisdag till söndag 11-17 mellan 27 april-3 oktober 2021. Måndagar stängt. Möjligheten finns att kombinera din fest på Svabesholm med visning och mingel i trädgården.
Läs mer om Den Engelska Trädgården på: www.denengelskatradgarden.se

PRYLBYRÅN
Prylbyrån är den lilla personliga återbruksbutiken på Österlen. Här kan du hitta allt från bordet du letat efter länge till den lilla inredningsdetaljen som gör det där lilla extra. Du hittar allt från lite modernare prylar till vintage, retro samt lite antikt. Vi vill inte kalla oss loppis, men hoppas ändå att du kan göra fina fynd här hos oss.
www.prylbyran.se
För aktuella öppettider se Google

APOTEKARENS
En inredning- och trädgårdsbutik som ständigt kommer vara i förändring för att helhjärtat inspirera dig som besökare. Det som utmärker oss är den ständiga ström av udda, färgstarka och karaktäristiska ting som vi handplockar och tar med hem från olika delar av världen i kombination med säsongens prunkande växter.
www.apotekarns.com
För aktuella öppettider se Google

ORIENTAL VINTAGE
I min shop och showroom hittar ni sinnliga vackra kläder i mjuka lyxiga materia. Gamla och nya sidentyger och dekorer får nytt liv i mina kaftaner, klänningar och kimonos… Jag jobbar nära mina skräddare på plats i Indien där jag inspireras av det myllrande gatulivet och de underbara färgerna. Hos oss hittar ni även handgjorda unika smycken, antika kimonos ifrån Japan, solhattar ifrån Centralamerika, kuddar, väskor, överkast, dukar med mera.
Instagram: @orientalandvintage www.orientalvintage.se
För aktuella öppettider se Google eller ring 0708 27 27 58

BONDENS SKAFFERI
Välkommen till Bondens Skafferi Butik! En butik där vi samlar produkter från våra skånska mathjältar. 4 meter manuell delikatessdisk med färskt nötkött, griskött, lamm, fågel, ost och chark. Vi dukar dagligen upp dagens skörd av grönsaker och erbjuder ett stort utbud av spännande torrvaror, drycker med mera. Vi jobbar med lokala producenter och råvaror och följer alltid den svenska säsongen. Hos oss hittar du allt du kan önska dig för att skapa trevliga matminnen!
Instagram: @bondensskafferisvabesholm
www.bondensskaffeributik.se
svabesholm@bondensskafferi.se 0414-480040

Svabesholms Kungsgård

070-638 42 04
Svabesholm
277 35
Kivik

Boka direkt online

Fler förslag för besök

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se
sv_SE