Havs- eller kustfiske på Kaptenshuset

UNIKT LAXFISKE / HAVSÖRING PÅ ÖSTERLEN

En dröm för alla fritidsfiskare / fritidsfiskarnas dröm

Fritidsfiskarens våta dröm

Period 1 oktober – 30 juni

Vi erbjuder laxfiske med start slutet på september då laxen brukar börja nappa. Sedan är det fiske hela hösten och vintern fram till början av juni. Fisket på hösten är mycket beroende på vinden/vädret men är det bra förutsättningar är fisket bra. I princip är det bra fiske hela vintern om vädret är ok.

Det finns tillgång till 2 stora båtar med guide/skeppare med Simrishamn som utgångshamn. Går att ordna fler båtar för större grupper.

HAVSÖRINGSFISKE

Öringen är känd över norra Europa för sin fina storlek runt 2-5 kg Exemplar fångas årligen på hela 10 kg. Säsongen är från 1 januari men det är först runt mars, april det stora antalet fiskare vallfärdar till Österlen Fiskestopp råder mellan 15 september och  31 december

Fisket sker längst stränder, klippor och ute på uddar . Skulle du mot alla odds gå hem tomhänt har du ändå fyllt din själ med fantastiska miljöbilder Ett par veckor varje vår är det otroligt mycket strandnära näbbgädda och man vill helst komma utanför dom

Det roliga är att man möter morgonpigga inbitna sportfiskare från många olika länder. Havsöringen nappar bäst i gryningen och under skymning vilket ger dig 2 changser varje dag

Ta ngt snabbt i magen sen ut tidigt och börja fiska, efter morgonfisket kommer du tillbaka för en härligt stor frukostbuffe Under dagen utforskar du omgivningarna för att sen mot skymningen gå ut för andra set i Östersjön I trädgården finns grillar att tillaga öringen på..

  • Del i dubbelrum
  • Fri parkering
  • Stor frukostbuffe

Pris från 650 kr per person

Tillval:

Gourmetfat

Ost & charkbricka


Om vintern är hyfsat mild lockar kanske kustäventyr med havsöring i sikte. Men innan du kliver i vadarbyxorna och ger dig ut i vågorna behöver du ha koll på reglerna som gäller:

I kustvattnet på den svenska Sydkusten, som avgränsas som området söder om Kullens fyr till Torhamns udde är fiske efter lax och havsöring förbjudet 15 september–31 december. På västkusten får man vänta till 1 april innan havsöringen blir lovlig.

Minimimåttet för havsöring  är 50 centimeter (45 centimeter på västkusten). Tänk också på att det finns fredningsområden där fiske är förbjudet.
På Ostkusten finns inget generellt förbud efter havsöring, men ett antal fredningsområden bidrar till att låta havsöring och lax att lekvandra i fred. Minimimåtten är desamma som längs Sydkusten, 50 centimeter. I sötvatten kan det vara helt andra bestämmelser, så kolla alltid reglerna. Du får behålla högst två fiskar, oavsett om det är lax eller öring, per fiskare och dygn vid fiske med handredskap i Kattegatt.

Länsstyrelserna i varje län har utförlig information om fisket på sina hemsidor som du hittar på www.lansstyrelsen.se.

Under den kalla delen av året går fisken ibland på sparlåga, så det gäller att hitta de huggvilliga fiskarna. Variera fisketempot, testa olika storlekar på betena och titta efter liv i vattnet. Hittar du små märlor, eller räkor kan sådana imitationer vara rätt medicin. Är det fullt av spigg i vattnet vet du vad öringen har på menyn. Testa dig fram och fiska både grunt och lite djupare. Och kom ihåg att släppa tillbaka utlekt fisk, som ändå inte är någon bra mat. Behåll bara en matfisk och ha kul där ute. Glöm inte varma kläder.

Psst: Kolla alltid med din lokala Länsstyrelse för eventuella ändringar i reglementet!

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se
sv_SE