Septemberutställningen på Österlen 10-19/9 2021» Österlen

Årets konsthändelse på Österlen

September utställningen

11-19/9 2021

kl 12-17 varje dag
Fri Entré!

Tre av Österlens främsta gallerier öppnar upp dörrarna till deras konstnärers ateljéer.

Den 11-19 september 2021 hålls andra omgången av Septemberutställningen där tre av Österlens främsta gallerier lyfter fram ett 40-tal särskilt utvalda konstnärer under en sensommarvecka.

En nyhet är att veckan inleds med ett panelsamtal på Gårdens Vedugn i Simrishamn den 6 september kl 10-12 med titeln ”Septemberutställningen – över en kopp kaffe. Ett samtal om konsten och Österlen” med Ýrr Jonasdóttir, chef för Ystads konstmuseum, och av henne utvalda konstnärer.

Septemberutställningen logo

Besök gallerier och konstnärer på Österlen.

Gallerist Thomas Wallner i sitt galleri på Septemberutställningen

Galleri

Thomas Wallner

Grundades i Malmö 1974 och fick snabbt rykte om sig att vara ett av de mest intressanta gallerierna med fokus på unga skandinaviska konstnärer. Galleriet är sedan 2010 beläget i Simris på Österlen med 350 kvadratmeter fantastisk utställningsyta. Ett av landets mest betydande gallerier för samtida konst.

Thomas Wallner representerar:

septemberutställningen 2021 slide3

Galleri

Rikstolvan

RIKSTOLVAN drivs av Bea Tigerhielm och Staffan Julén, och erbjuder en mix av spjutspetsen av konstnärer i regionen och den internationella konstarenan. Här korsar konst och samtal fälten mellan genrer och discipliner för att tillsammans öppna och fylla gapet mellan teknologi, konst och vetenskap.

Rikstolvan representerar:

Septemberutställningen 2021 till vänster Axel Mörner Olseröds konsthall

Galleri

Olseröds Konsthall

En mötesplats för svensk och internationell samtidskonst på Österlen. Olseröds Konsthall öppnade 2016 och har blivit en av de tongivande utställningsplatserna i Skåne. Här samsas framförallt relevant konst och design men även konsthantverk i fruktbara möten. Axel och Anette Mörner driver verksamheten i den vackra kringbyggda gården på Olserödsvägen 52.

Olseröds Konsthall representerar:

Se september utställningen

Vägbeskrivning till gallerierna och konstnärernas ateljéer:

Septemberutställningen logo

11-19/9 2021

Dela detta unika evenemang

Välkommen till Septemberutställningen
Rulla till toppen