Bo på Örum 119 - Österlen

Örum 119

Bo på Örum 119 - Österlen

Ett litet gårdshotell med känsla för detaljer. Så skulle vi beskriva Örum 119 om vi bara fick en mening.

Här gräddar vi den bästa surdegspizza vi kan, utvecklar hantverket i glassverkstaden, omdefinierar vad en långfrukost kan innebära och fyller vår trädgårdsbutik med omsorg. Allt under en stämning kanske bäst beskriven som avskalad lyx.

Våra rum är enkla och sparsamt inredda med material av högsta kvalitet. En trappa ner blandas doften av frukostdelikatesser och nybryggt kaffe. Njut en extra kopp i trädgården eller orangeriet.

På söndagar 30 mars – 17 juni samt 12 augusti – 4 november serverar vi långfrukost. Under ett par timmar tar dig med på en ”matresa” genom Österlen med bl a nybakat bröd från Olof Viktors stenugnsbageri, filbunke från Vitaby Kyrkby Mejeri, charkuterier från Södra Kompaniet, ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri och glass från vår egen glassverkstad Frusen Glädje. Med andra ord det bästa trakten har att erbjuda, tillagat med omsorg.

”Age quod agis”. En enkel filosofi som varit vår ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum. Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror, råvaror, råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Närodlade sallader, färsk hantverksglass från vår glassverkstad Frusen Glädje och en hel del annat. Mumsa i kaféet, trädgården eller i orangeriet.

Norrgavelhuset är framtaget av Nirvan Richter som har skapat en miljö skräddarsydd för det goda samtalet. Här finns möjlighet till företagsmöten upp till 14 personer för dig som helst samlar ledningsgruppen ”hemma i köket”. Huset kan även hyras för semestervistelse per dygn eller vecka.

Vår förhoppning är att kunna erbjuda en plats som är lika mycket destination som en utgångspunkt. Välkommen.

Örum 119
Örumsvägen 119
271 76 Löderup
0411-55 66 88
Skicka epost till oss
Besök vår hemsida
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Långfrukost på Örum 119

12 april kl 08:30
Välkommen på frukost! så som vi äter den på söndagar … Långfrukost på Örum 119 Läs ...

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till Örum 119

Se ännu mer av österlen

Vitaby Kyrkby Mejeri

Vitaby kyrkby mejerier

Buhres på Kivik

Buhres på Kivik

Jansro

Jansro Hem & Trädgård

Logi Gamlegård Österlen

Logi Gamlegård Österlen

Skillinge Teater - Österlen

Skillinge Teater

Maria Lancing - Österlen

Galleri Maria Lancing

Scroll to Top