Boka ditt boende här

På ett par minuter har du bokat rum för sköna dagar på Österlen

13 aktiviteter för barnfamiljer

Välkommen till vår guide med spännande aktiviteter för barnfamiljer på Österlen! Här samlar vi en rad roliga och minnesvärda upplevelser som är perfekta för en familjesemester i detta vackra område. Oavsett om ni letar efter äventyr i naturen, kulturella utflykter eller roliga aktiviteter för hela familjen, så kommer ni att hitta något som passar just er.

Utforska de vidsträckta stränderna, besök charmiga gårdar och bondgårdar, ta en cykeltur genom pittoreska byar och upplev spännande naturreservat. På Österlen finns något för alla åldrar och intressen.

Läs vidare för att upptäcka spännande platser som Gunnarshögs Gård, Tosselilla Sommarland, Kåseberga Minigolf, Fårsafari på Åsgård, Österlen Tölthästar, Österlen Alpacka och mycket mer!

Ta med hela familjen och ge er ut på ett äventyr fyllt av skratt, glädje och gemensamma minnen på Österlen. Planera er resa redan idag och skapa barnvänliga sommarminnen för hela familjen!

 

Skapad 2023.07.19 – Bäst före 2023.09.30

Innehåll:

1. Gunnarshögs Gård

För barnen erbjuder vi en spännande Rapsvisning där de lär sig om raps från frö till flaska. Dessutom kan de ta Trampetraktorkörkort och hoppa en bana med käpphästar på gården. Ett roligt och lärorikt äventyr väntar!

2. Tosselilla

Tosselilla Sommarland är ett fantastiskt sommarland mitt på vackra Österlen. Här väntar spännande äventyr för hela familjen. Utforska vårt stora vattenland med 9 pooler och 13 rutschkanor. Njut av tivolilandets karuseller utan begränsningar. Upptäck sommarleks aktiviteter med kanot, klätterborgar och grillplatser. Våga dig in i Tarzanskogen med sina lianer och utmanande banor. För fartfantaster har vi go-cart, Crazy Bikes och Bumperbåtar. Möta även våra djur - getter, kor, alpackor, och mycket mer!

Välkommen till Tosselilla för en oförglömlig, tossig dag!

3. Kåseberga Minigolf

Kåseberga Minigolf! Perfekt sommaraktivitet för hela familjen. Öppet under sommarsäsongen till rimliga priser. Kom och ha kul tillsammans!

4. Fårsafari - Åsgård

Utforska vår gård och möt våra glada får. Bokningsbart hela sommaren. Pris: 75 kr per person (över 2 år). Upplev en härlig stund för hela familjen!

5. Österlen Tölthästar

Turridning på Österlen! Utforska den natursköna omgivningen från ryggen på våra charmiga islands- och tölthästar.

Vi erbjuder guidade ridturer som tar dig genom pittoreska fält, skogar och längs med vackra kuststräckor. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare, kan du njuta av denna fantastiska upplevelse tillsammans med våra vänliga och pålitliga tölthästar.

Kom och skapa vackra minnen tillsammans med Österlen Tölthästar. En härlig hästupplevelse för alla åldrar och nivåer!

6. Österlen Alpacka

Österlen Alpacka - en minnesvärd upplevelse för hela familjen! Kom och möt våra vackra alpackor i deras hagar.

Pris: 450 kr för upp till 4 personer, och 70 kr per ytterligare person. Alla barn som går på egen hand räknas som personer.

Besök måste bokas i förväg, tel 0730-92 87 57. Upplev glädjen av att komma nära dessa fantastiska djur och skapa fina sommarminnen!

7. Glada Barn på Kivik

Glada Barn på Kivik genomförs vid två tillfällen under sommaren, varje år. 2023 blir det lördagen den 8 juli och lördagen den 5 augusti. Båda dagarna pågår arrangemanget kl. 11-15 (11-17 på Kiviks Museum).

8. Barnens Museum

Barnens Museum är öppet året runt med tipsrundor, teckningstävling, bildtävling, guidade barn- och barnfamiljsvandringar och spännande uppdrag! Vill du tävla i kunskaper med dina syskon eller kompisar, be om ett frågeformulär i kassan. Glassvinster till alla barn som vinner kunskapsjakten! Bli en certifierad Minigeohjälte med egen badge genom att delta i vår kunskapstävling om geologi, hållbarhet och kulturarv!

barnens museum i kivik

9. Barnens Kulturverkstad

Barnens Kulturverkstad är en del av Barnens Museum och är ett samarbete med bland annat bildkonstnär Magnus Dahlqvist och andra lokala kulturaktörer för att successivt bygga en pedagogisk, öppen, nyfiken, tillgänglig, kreativ och tillåtande skaparverkstad kring kultur för barn upp till 12 år. Verkstaden inkluderar alla barn och allt slags skapande för att utveckla barns naturliga kreativitet, nyfikenhet och fantasi. Det är alltså barnen själva som utvecklar sin egen verkstad.

Stiftelsen Kiviks Museum har utvecklat ett centrum för applicerad kulturarvsforskning med den experimentella metoden som bas. Barnens Kulturverkstad är en naturlig del i detta arbete och både metoder och skapande arbetssätt ska ständigt utvecklas för att nå så många barn som möjligt.

Barnens Kulturverkstad utvecklar ett kreativt forskarlabb kring natur, kultur och hållbarhetsfrågor och arbetet ska kopplas till Kiviks Museums nationella och internationella nätverk av forskare, pedagoger och kulturarbetare för att bidra till kunskapsdelning och utbyten.

10. Autoseum

Autoseum - är ett av Europas förnämsta motormuseer med över 200 fordon.
Med separatutställningarna Nils Oscar Palace, Svensk Bilsport, Stefan "Lill-Lövis" Johansson utställning, Frasses Musikmuseum, Leksaksmuseum, Modellflygmuseum.
Allt under ett tak och en entréavgift till samtliga utställningar

Öppettider: April-september alla dagar 10.00-17.00. Stängt midsommarhelgen.

Autoseum i Simrishamn på Österlen

11. Kivik Art Centre

Workshops
Barn i åldern 6-12 år (onsdagar kl. 11.00 – 13.00).
Vi startar med en gemensam promenad till några av verken och fortsätter sen med eget skapande. Bokningsbar.

Drop-in grupp för 6-19 år (onsdagar kl. 14.00 – 17.00).
Du kan komma när du vill och stanna så länge du har lust.
Ta gärna en tur runt på området innan och låt dig inspireras av verken!

Hela familjen (söndagar kl 14-17 den 16 juli, 23 juli, 30 juli samt 13 augusti). Bokningsbar.

Glada barn på Kivik (lördagar 8 juli och 5 augusti kl 11 – 15).
Ingår i Glada Barn på Kiviks program. 7 – 18 år, ingen avgift för deltagarna, ingen förbokning

Bokning
Gruppen 6-12 år samt hela familjen är bokningsbar. Klicka i kalendern på önskat datum och anmäl dig där. Antalet deltagare är begränsat till 15 personer/grupp av pedagogiska skäl.
Ev. avbokning mejlas till pedagogerna@kivikart.se så att andra barn kan få vara med istället.
Om det är fullbokat kan det vara idé att chansa på restplats och komma till Venturohuset vid starttid.

12. Skattjakten

Hej!

Jag heter Greve Korre.
Häng med mig på äventyr i sydöstra Skåne! Jag har mycket spännande att visa dig på Skattjakten. Och så mycket att upptäcka!

Du behöver din mobiltelefon. På varje plats finns en skylt med en QR-kod. Den öppnar en klurig fråga som du ska svara på. Sen skriver du in svaret i formuläret och skicka gärna också en selfie med kompisarna eller familjen framför ett av slotten, borgen eller klostret.

Svarar du rätt så på frågan så kommer ditt foto in på vår hemsida och Facebook. Har du svarat rätt på alla sju frågor så blir du inbjuden till Svaneholms Slott för att bli dubbad till Riddare av Greve Korres Skattletarorden. Du får också ett fint diplom och en riddarmantel. Och så får du titta på allt fint i det stora slottet.

13. Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film. Här går Ystads kommun och Film i Skåne samman och bjuder in till ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld, vägg i vägg med den professionella filminspelningsstudion Ystad Studios som drivs av Film i Skåne.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se