Boka ditt boende här

På ett par minuter har du bokat rum för sköna dagar på Österlen

7 pizzerior du bara måste testa på Österlen

Att njuta av en pizza på Österlen är inte bara en måltid, det är en upplevelse. Med sin charmiga landsbygdsatmosfär blir det en kombination av smak, avkoppling och uppskattning för regionens unika kultur. Så om du befinner dig på Österlen, se till att upptäcka de lokala pizzeriorna och prova deras speciella variationer av denna älskade rätt.

Innehåll:

1. Friden Gårdskrog

En gammal äppelgård vid vägs ände. Mitt på Österlen. Här kan du äta makalösa pizzor gräddade i vedeldad ugn. Med de bästa råvaror. Ekologiskt och närproducerat så mycket det bara går, så klart. Här har vi gjort pizza på riktigt i snart femton år. Långt innan det fanns en vedugn i varenda hörn.

2. Gårdens vedugn

Gårdens ligger mitt i Simrishamn ett litet pinjekottekast från Östersjöns värmande vågor. Här i vår medelhavsoas kan du njuta av vedugnsbakad pizza och känna doften av soliga lavendelsjok och grekiska madonnaliljor, lata dig i skuggan under blåregnspergolan.

Gårdens vedugn

3. Kåseberga Café & Bistro

Välkommen ner till Kåseberga hamn för en smakupplevelse i slående vacker miljö vid havet! I sann Kåseberga-anda serverar vi fisk och skaldjur enligt gamla traditioner, men vi har även flera nytänkande rätter på menyn. Våra skånska stenugnsbakade pizzor är svåra att slå med sin krispiga botten och spännande smaker, om du inte provat ännu så är det dags nu!

4. ÖRUM 119

En enkel filosofi som varit vår ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum. Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror, råvaror, råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza.

Örum 119

5. Öl & Knäcke

Mitt bland vajande sädesfält, färgsprakande snittsblommor och prunkande köksträdgård ligger vår lada. Där serverar vi stora och små rätter för alla smaker, med fokus på våra knäckepizzor. Vi har utökat vårt dryckessortiment, vilket innebär att vi även har starkare dryck men fortfarande ett exklusivt urval av spännande folköl från hantverksbryggerier i Skåne. Alkoholfri dryck av olika slag kan ni alltid hitta hos oss!

6. Gustafs på Österlen

Gustafs på Österlen är ett populärt hipsterställe som serverar napolitansk gourmetpizza som även serverar goda viner och cocktails.

7. Tryde 1303

Tunn botten, god tomatsås, mozzarella och lokala pålägg bakad i vår lilla pizzaugn i trädgården.
Gott? JA!

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se