Evenemang på Österlen

Loading Events

« All Events

Sommarkonsert i Änglamarken @ Drakamöllan

16 jun kl 15:00 - 18:00

Sommarkonsert i Änglamarken – Söndagen den 16 juni kl 15 – 18

För första gången tar vi fasta på Drakamöllans rika musikaliska historia och bjuder på musik och anekdoter om och av stora profiler som alla haft Drakamöllan som en viktig plats i livet. Under 1950-talet samlade paret Nihlén många spännande musiker och kulturpersoner runt sig. Inte minst Lillebror Söderlund som hade ett nära samarbete med Gun Nihlén. Evert Taube sägs ofta har varit gäst på gården under den här epoken.

Med Christer Mörner som ägare var Drakamöllan ett andra hem för Ole Adolphson, som också bosatte sig på Drakamöllans hedar. Andra som ofta gäster gården under Christers tid var Sven-Bertil Taube och Monica Zetterlund.

De senaste 20 åren har Drakamöllan blivit känd för sin Operafestival som lockat många tusen besökare till Drakamöllans operabacke, som en av de första recensenterna döpte till kohagen. Första operan var La Traviata och sedan dess har det blivit 14 till. Alla i regi av Guido Paevatalu och hans operasällskap guidOpera. Niels Jörgen Riis, som ni också får möta under den här konserten, har medverkat i samtliga uppsättningar.

Olle Adolphsons viskonst presenteras under den här konserten av Anders Anton Påhlsson. Vi får också möta systrarna Lina och Sofia Pyk. Deras musik hämtar mycket av sin inspiration från Drakamöllans hedar.

Medverkande; Josefine Andersson, Signe Asmussen, Guido Paevatalu, Niels Jörgen Riis, Anders Anton Pålsson och systrarna Pyk. Kapellmästare Leif Greibe.

Maten köps bäst på plats Båda dagarna serveras vår operalåda med start två timmar innan föreställningen.

Mer information kommer längre fram.

Biljetter köper du här!

Details

Date:
16 jun
Time:
15:00 - 18:00
Event Categories:
,

Organizer

Drakamöllan
Phone
044-35 10 16
Email
info@drakamollan.com
View Organizer Website

Venue

Drakamöllan
Drakamöllans väg 108
Degeberga, 297 95 Sverige
+ Google Map
Phone
044-35 10 16
View Venue Website

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se