Evenemang på Österlen

Loading Events

« All Events

Inspirationsdag – Vilda växter stärker din hälsa @ Ecotopia

1 jun

Välkommen till naturens skafferi

Datum: 1 juni 2024

Välkommen till en inspirationsdag där vi utforskar vanliga vilda växter och träd du enkelt kan använda i matlagningen samt stärka din hälsa med.

Kursledaren, örtpedagogen Milla inspireras ständigt av allt naturen har att erbjuda. Hennes passion är att fördjupa, stärka och inspirera till ett mer hållbart och meningsfullt sätt att leva i samklang med oss själva, varandra och naturen. Att bli medveten om hur vi kan öka vår naturkontakt, stärka vår hälsa och ta tillvara på naturens resurser – är en viktig del i den omställningen vi befinner oss i, anser hon.

Genom denna inspirationsdag vill hon bidra till ökad kunskap, upptäckarglädje samt att små steg också kan medföra stor förändring! Hon öppnar entrédörren till naturens skafferi och välkomnar dig in i det levande gröna.

Upplägg: Dagen inleds med en uppiggande försommarfika och introduktion. Genom att sedan vandra ut i Ecotopias grönska, guidas du att lära känna en mängd ätbara vilda växter och träd. Vi går igenom växterna ur ett kulinariskt, historiskt och medicinskt perspektiv samt får smakprover på mat anrättningar vid de olika växterna. Efter vandringen bjuds du på en vegansk lunch, baserad på flertalet av de växter vi möter under dagen. Här kan du inspireras, få recept och tips på olika sätt att ta vara på de vilda växternas möjligheter i köket samt hur du kan gå vidare på hemmaplan.

Eftermiddagen innehåller en workshop då du får praktiska tips på optimala sätt att tillverka och använda egna örtoljor för kroppsvård och massage. Under denna inspirationsdag kommer du få rikligt med tips kring skörd, tillvaratagning och förvaring samt möjlighet att smaka på växterna, anteckna, fota och ställa frågor. Du kommer kunna fylla både smaksinne och kunskapsskafferi med spännande och välkända vilda växter och träd samt bli trygg med hur du kan gå vidare på egen hand. Du kommer att få helt nya ögon med dig på dina framtida naturpromenader!

Läs mer här! 

Details

Date:
1 jun

Organizer

Ecotopia på Österlen
Phone
070-333 08 14
Email
info@ecotopia.se
View Organizer Website

Venue

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Phone
0703-330 814
View Venue Website

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se