Evenemang på Österlen

Loading Events

« All Events

Askungen gästar Drakamöllan

15 jun kl 18:00 - 21:00

Askungen gästar Drakamöllan – lördagen den 15 juni kl 18 – 21

Efter två år med gästspel från Malmö Operaorkester återgår vi i sommar till vår traditionella operafestival men vi behåller den nya tidpunkten, helgen före midsommar. 2024 års opera är Askungen.

Operan Askungen – eller godheten triumferar, av Gioacchino Rossini är en komisk opera i två akter som hade premiär 1817. Det är en av Rossinis mest populära operor, känd för sina livliga och virtuosa sångnummer.

Vi är alla bekanta med sagan om den goda Askungen som trots sitt liv i askan till slut vinner prinsens kärlek och halva kungariket.

På Drakamöllan kommer vi att få uppleva en fartfylld föreställning med många förvecklingar där Askungen är den stora hjältinna som gör upp med den traditionella kvinnofällan.

»Mezzosopranen Josefine Andersson som Askungen är inget annat än lysande.« Svenska Dagbladet

Vår Askunge är Josefine Andersson som hösten 2023 hade sin debut på Folkoperan i Stockholm. Recensionerna var helt igenom lysande.

Josefine har under många år varit en av våra trognaste medverkande, förra året som tjänarinnan Suzuki i Madama Butterfly. Övriga medverkande; Signe Asmussen, Petter Moen, Niels Jörgen Riis, Frederik Rohlin, Guido Paevatalu, Hans Lawaetz och en kvartett under ledning av Leif Greibe.

Askungen är guidOperas 15:e kompletta operauppsättning som har sin premiär på Drakamöllan. Härifrån går föreställningen traditionsenligt på turné i hela Danmark.

Köp dina biljetter här! 

Details

Date:
15 jun
Time:
18:00 - 21:00
Event Categories:
,

Organizer

Drakamöllan
Phone
044-35 10 16
Email
info@drakamollan.com
View Organizer Website

Venue

Drakamöllan
Drakamöllans väg 108
Degeberga, 297 95 Sverige
+ Google Map
Phone
044-35 10 16
View Venue Website

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se