Illstorp

Illstorp ligger vid landsvägen mellan Christinehof och Önneköp i omväxlande landskap med åkrar och skog. Genom området slingrar intressanta Verkeån som året om bjuder på naturupplevelser av sällsam art. Här trivs öring och stensimpa och här häckar strömstare, forsärla och kungsfiskare. Floran är intressant med många olika orkidéarter.

Det har bott folk i området länge. Illstorp lär enligt sägnen ha fått sitt namn av den gamle vikingahövdingen Ivgul. Bebyggelsen är blandad, gårdar och hus. En hel del delårsboende befolkar fastigheterna. Bysammanhållningen är omvittnad och kring anläggningen Illstorps Lustgård har verksamheten varit stor. Inslaget av hästgårdar är tydligt.

Några kilometer nordväst om Illstorp möts vi av en mycket spännande anläggning, Yangtorp Qigong Resort, skapad av Marcus Bongart, läkare i kinesisk medicin m.m. Den smått enastående anläggningen invigdes 2010 och er bjuder övernattningar i modernt hotell, konferens- och meditationsrum, tempel, restaurang m.m.

Närmaste större ort med skola och service är Brösarp c:a en och en halv mil åt öster. Lägg till fem kilometer och vi är vid havet.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se