Åsa Melin, Galleri Peppinge » Österlen
en väktare

Åsa Melin, Galleri Peppinge

en väktare

35 års jubileum på Galleri Peppinge.
Åsa Melin - Skulptur, Måleri och Poesi.

"Strax norr om Kåseberga ligger Peppinge, den lilla byn som i långa tider lockat konstnärer, författare, skådespelare och livsnjutare med stillhet och avskildhet. Samtidigt som det närbelägna havet, stränderna, fälten och det ständigt föränderliga landskapet ingjutit kraft och inspiration.
I den före detta folkskolan är Galleri Peppinge inhyst sedan 1987. En arbetsplats och ett galleri för konst och utställningar – men också en välkänd mötesplats för musik, poesi och mänskliga möjligheter.
Galleri Peppinge är öppet året om - när snöflingorna pudrar gräsmattorna vintervita eller försommarsolen gassar över hustaken. Dramatiska väderlägen är, precis som det berömda österlenska ljuset ur ett konstnärsperspektiv, ett utrymme för stillhet och reflektion. En samklang mellan människa och natur, material och uttryck, vare sig det rör vid våra yttre eller inre landskap.
Galleri Peppinge är beläget mitt i byn, med vernissager och utställningar som avlöser varandra i ett oändligt radband. Föränderligt. Förunderligt. Och Fridfullt…

Åsa Melin är född i Göteborg 1955, växte upp i Stockholm och flyttade 1973 till Österlen där hon tillsammans med sin mor Lisa Skogsberg startade sin konstnärliga verksamhet - ett hem, arbetsplats och en livsbas varifrån hon under årens lopp kommit att ställa ut både i Sverige och utomlands, bland annat ett flertal gånger i USA.
Efter genomgångna konstskolor och mångårigt arbete har Åsa konstnärliga uttryck till största del inriktat sig på skulptur – måleri - och poesi. Förutom måleriet har hennes ansiktsskulpturer, som hon under de senaste åren ägnat sig intensivt åt, rönt stor uppmärksamhet. Ansikten som representerar olika folkslag och tidsepoker, med vilsamma, meditativa uttryck i sina noggrant utmejslade karaktärsdrag.
Skulpturer som låter sig framkallas när de själva vill. Och om.
Vilka sedemera monteras på rostiga gamla ventiler, drivved eller andra strandfynd och får därigenom en naturlig länk till evigheten. Till det odödliga.
Åsa vill att skulpturerna liksom hennes måleri skall förmedla en inre stillhet och ett lugn. En sorts meditation. Hennes största inspirationskälla är landskapet hon lever i. Himlen som möter jord och hav."

Calle Mikelsons

Åsa Melin, Galleri Peppinge
Peppingevägen 256
271 78 Löderup
070-249 77 00

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

ÖPPETTIDER
Mån-Fre - Stängt
Lör-Sön 12:00 - 16:00
- För besök övriga dagar, ring/sms eller maila.

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang.

Dela gärna sidan

Hitta hit till Åsa Melin, Galleri Peppinge

Se ännu mer av österlen

Westernridning på Hälldala Ranch

Westernridning på Hälldala Ranch

Skydive Skane

Skydive Skåne

Autoseum i Simrishamn på Österlen

Autoseum

Kivik art centre

Kivik Art Centre

Olaols Gelato Österlen

Olaols Gelato Österlen

AC9AE5E3-0831-4715-B88B-14E152637C2F

FABRIKEN

Scroll to Top