Kiviks Museum

Upptäck Kiviks Museum – en tidskapsel som bär på Österlens rika historia från stenålder till nutid. Grundat år 1890 av den passionerade Ola Cappelin och sedan övertaget av Kiviks Hembygds- och Museiförening 1947, firade museet sitt imponerande 130-årsjubileum år 2020. Djupt förankrat i Kiviksbygdens kulturella arv äger Stiftelsen Kiviks Museum & Arkiv alla fascinerande samlingar och det omfattande arkivet, med uppdraget att vårda, dokumentera och forska om detta unika hörn av Sverige.

För den äventyrlige besökaren erbjuder Kiviks Museum mer än bara statiska utställningar. Ge dig ut på en resa genom historien med våra audioguider, bildspel, filmer och kartor, där över 5000 föremål från olika tidsperioder väcker liv i Kiviks färgstarka förflutna. Lär dig om fiske och sjöfart under Kiviks storhetstid som rederisamhälle, utforska det enkla bondelivets roll som grogrund för entreprenörskap och Sveriges Äppelrike, och upptäck hur Skandinaviens största marknad har sina rötter i bronsålderns mystiska Kiviksgrav och det mytomspunna järnålderns Maletofta.

För de som söker ännu mer interaktivitet och äventyr erbjuder Kiviks Museum spännande aktiviteter och guidade vandringar. Utforska museet och området runtomkring med historiska guidningar från Ravlunda till Stenshuvud och från Hanöbukten till Bästekille, Grevlunda och Axelhult. Våra teman varierar, och varje vandring är en möjlighet att fördjupa dig i Kiviks rika berättelse.

Kontakta oss för information om våra aktuella aktiviteter och priser! Efter en dag av historisk upptäckt kan du koppla av i vårt café och njuta av kaffe, glass, drycker eller hembakade godsaker. I museibutiken väntar också spännande böcker och souvenirs för den som vill ta med sig en bit av Kiviks historia hem. Välkommen till Kiviks Museum, där varje steg är en resa genom tid och rum!

Kiviks Museum

070-512 08 30
Bredarörsvägen 1
277 30
Kivik

Fler förslag för besök

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE