Boka ditt boende här

Boka via oss och hjälp branschen med lägre provision. Tack!

10 tips när det regnar

Vad gör vi när det regnar? Sommarregn en underbar och förfriskande del av sommaren. Det ger lättnad från värmen, återupplivar naturen och ger oss möjlighet att koppla av. Besök en utställning, ett museum, en loppis eller varför inte en shoppingtur på någon av alla ställen vi har här på Österlen. Här kommer ett par tips. Ut i regnet!!!

Innehåll:

FABRIKEN - Österlen

1. FABRIKEN Bästekille

Fabriken Bästekille har den stora äran att presentera sommarens utställning med fotografen Lars Tunbjörk.

10 juni – 15 oktober

Med ca 300 bilder blir detta en av de största utställningar som någonsin gjorts med denna världsberömda fotograf som för alltid förändrade vårt seende. På utställningen visas aldrig tidigare visade bilder från vårt grannland Lettland, men även välkända projekt som
”Landet utom sig”, ”Home”, ”Kontor” Paris – fashion week” samt mycket mer.

2. Hylkegården

Hylkegården Österlen Etablerat 1975. Inredning - Design – Trend - Kläder - Antikt – Café & Lantkök med hembakat och hemlagat.
På kustvägen mellan Brantevik och Skillinge finner man Hylkegården. Här kan man njuta gott kaffe med hembakat, kakor, räkmacka, matiga pajer och mycket mer allt i genuin allmogemiljö.

Öppet alla dagar 11-17
Ring för mer information 0414-25150.

Allt i Allo - Österlen

3. Allt i Allo

Allt i Allo är en loppis i Hammenhög på c:a 900 m2. Här finns allt ifrån konst till prydnadssaker, möbler och presentartiklar. Söker ni efter någon speciellt, så fråga gärna. Det kan finnas ute i vårt lager. Varje vecka tillkommer det nya spännande saker till vår loppis. Vi har öppet varje lördag 10-16, med vissa undantag. Här finns även en enklare servering i vårt Retro Café. Välkomna!

4. Tomelilla konsthall

Tomelilla konsthall byggdes 1965 och inryms i Tomelilla kulturhus. Konsthallen består av en stor hall och tre mindre utställningsrum, där utställningar med bred variation visas året om. Ambitionen är att besökarna ska mötas av olika konstarter, stilar, tekniker och uttryck. Både samtids- och traditionell konst ställs ut. Sedan 2017 finns det även ett Artist in residence knutet till konsthallen.

tomelilla konsthall
Hasse & Tage Museet Tomelilla

5. Hasse & Tage-museet

Hasse & Tage-museet – ett STORT litet museum! Hur mycket får man plats med på 17 kvadratmeter? I just det här fallet nästan 50 års produktion från två mycket produktiva herrar. På tretton monitorer snurrar de odödliga filmerna och i skåp, lådor och glasmontrar hittar du rekvisita, manuskript och en hel massa andra saker som triggar dina minnen av filmer, revyer, sketcher och monologer. Du som kan din Hasse & Tage får många déjà vu-upplevelser, ”nyfrälsta” får många nya aha-upplevelser och till och med de allra yngsta, som inte har någon aning om historien kring de båda herrarna, kommer ut från Hasse & Tage-museet med ett lyckligt leende i hela ansiktet.
Öppettider och entréavgifter ring:
0702-769379 eller 010-2022000

6. Österlenchoklad

Välkommen till vårt chokladcafé med butik.
Slå dig ner i vårt mysiga café och välj bland våra olika chokladdrycker. Vad sägs om en chocolate milkshake med krossad maräng eller en varm choklad på 100% choklad från Tanzania?
Vi erbjuder även egna chokladprovningar för hela familjen. Chokladprovningarna är begränsade och kan ta slut vid högt tryck.

Österlenchoklad
Autoseum i Simrishamn på Österlen

7. Autoseum

Autoseum - är ett av Europas förnämsta motormuseer med över 200 fordon.
Med separatutställningarna Nils Oscar Palace, Svensk Bilsport, Stefan "Lill-Lövis" Johansson utställning, Frasses Musikmuseum, Leksaksmuseum, Modellflygmuseum.
Allt under ett tak och en entréavgift till samtliga utställningar.
Öppettider: April-september alla dagar 10.00-17.00. Stängt midsommarhelgen.

8. Monica Persdotter Keramik & Form

Kort om mig, Monica Persdotter.
Född 1965. Bor i Rörum på Österlen där jag har min ateljé, verkstad och utställning.
Mitt intresse för keramik väcktes efter några helg- och kvällskurser och det fick mig fast i lerans värld. År 2011 gick jag ner till deltid som AD och tog plats som lärling hos keramiker Calle Forsberg i Stockholm där jag stannade fram till 2018 då vi flyttade ner till Österlen.

9. Svabesholms Kungsgård

EN MÖTESPLATS FÖR FEST, GLÄDJE OCH GEMENSKAP!
Mitt i den fantastiska naturen på Österlen hittar du Svabesholms Kungsgård. Vår mötesplats erbjuder god mat, övernattning, shopping, djur och lantliv. Hos oss får du njuta av att befinna dig på en av Sveriges vackraste platser – en bit magi på Österlen!

10. Olof Viktors

När regnet öser ner på Österlen finns det fortfarande saker att njuta av, och ett av dem är att besöka Olof Viktors. I deras butik och café får besökarna inte bara fika, utan en genuin smakupplevelse. Oavsett om man väljer en perfekt miniprinsessa, en fluffig smörstinn croissant, sju sorters kakor eller en av deras magiska mackor, så är kvaliteten på smakerna enastående. Rykten säger att deras morotskaka är "landets moffigaste", och det kan bero på den generösa frostingen och de bästa råvarorna. För den som vill ta med sig lite av den goda känslan hem, erbjuder butiken även fina hantverksmässiga produkter som marmelad, saft, skorpor och surdegsstarters.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se
sv_SE