Skillinge Teater » Österlen
Skillinge Teater Garden Cafe

Skillinge Teater - Café och Restaurang

Skillinge Teater Garden Cafe

Skillinge Teater har funnits som en central kulturell mötesplats på Österlen sedan 1995 och är känd för sin egenproducerade och rosade scenkonst, sina konserter & evenemang med litteratur, dans, design…målet är att erbjuda människorna på landet lika bra kultur som man kan få i de stora städerna. Teatern har sammantaget tre scener samt en välrenomerad restaurang med 7 meter i takhöjd och en charmig och prunkande innergård där stockrosorna växer på rad.

Ordinarie år har man ca 8000 besökare till de olika evenemangen. Även Skillinge Teaters restaurang har fått många vitsord och höga ratings av besökarna. Restaurangen inspireras av frodiga familjemiddagar från Medelhavet och vinlistan med enbart ekologiska, speciellt utvalda viner är mycket uppskattad.
Skillinge Teater började 2020 med stora planer för sommaren med en helt unik version av Hamlet och många stora artister bokade, allt från Timo Räisänen, Movits, Jill Jonsson till Malmö Brandkårsorkester m.fl. Men då allas vår verkligheten förändrades under våren så förstod vi att vi skulle tvingas tänka om totalt, säger Karin Johansson-Mex, en av Skillinge Teaters två verksamhetschefer.
Smittskyddad kultur blev således vårt temaord för en helt ny programläggning av sommaren på Skillinge Teater. Det stimulerade oss till ett fullständigt nytänkt så i sommar kan nu teatern med stolthet erbjuda följande program:

·30.000 dagar - livet en vandring En unik 3 dimensionell ljudvandring som leder oss genom Skillinge fiskeläger och där besökarna en går individuellt utan risk för smitta.

·Det glömdas trädgård Vår kritikerrosade barn- och familjeföreställning som har nypremiär i juli. Ett äventyr för alla åldrar där man måste hjälpas åt för att hitta fram i världen.

·Växthusmiddag – I år erbjuder Skillinge Teaters restaurang ett nytt koncept med Coronasäkrade middagar i små intima växthus som kan bokas individuellt (max 4 personer per växthus) – kort sagt, en Chambre Separee för Coronatider.

Restaurangens öppettider:
Från midsommardagen 20 juni till 9 aug:
Tisdag - söndag från 16.00 till kl 21.00
För info och biljetter se vår hemsida www.skillingeteater.se
Skillinge Teaters lokaler är handikappanpassade.

Resterande år har café och restaurang öppen vid specifika arrangemang och lokalen finns tillgänglig för bokning av tex större middagar, bröllop, födelsedagar eller företagsevents.
Varmt välkomna till Skillinge Teater!

Skillinge Teater - Café och Restaurang
Möllevångsgatan 9
276 60 Skillinge
076 164 08 64

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan

Hitta hit till Skillinge Teater - Café och Restaurang

Se ännu mer av österlen

Gyllengårdenmed logga

Gyllengården

Blå Spaden

Butiken på Örum 119

Suckarnas gång

Suckarnas gång

Reunion home

Reunion Home

Tobisborg Café och Restaurang i Simrishamn

Tobisborg Krog

Hasse & Tage Museet Tomelilla

Hasse & Tage-museet

Scroll to Top