Simris alg

Simris Alg

Simris alg

Algfarmen

Välkomna till oss på Simris Alg! I blomsterbyn Hammenhög har vi byggt en av världens modernaste algodlingar, och den här sommaren bjuder vi in alla att hälsa på! Vi ger guidade visningar i växthusen klockan 13.30 och 14.45, torsdagar och fredagar till och med den 9 augusti. Ingen föranmälan krävs.

Du hittar oss i den anrika växthusanläggning som tidigare tillhörde Hammenhögs Frö och som idag förvandlats till en spjutspetsanläggning för odling av mikroalger. Här producerar vi en exklusiv serie omega-3 baserade på vår egen algolja. Tekniken vi använder är nyskapande och bygger på naturliga processer som förädlats och ger en produktion som är hållbar, biobaserad och cirkulär.

Att en innovativ odling som vår ligger i just idylliska Hammenhög är ingen slump. Österlen är perfekt för Simris Alg, med solens överflöd, de stora fälten och havet i närheten. Det här är en plats att växa på! Här bär vi odlingstraditionen vidare från generationer av bönder före oss, i ett moderniserat jordbruk för framtiden.

Gårdsbutiken med alla våra alger är öppen 13:00-16:00 varje dag. De guidade visningarna startar 13:00 och 14:45 torsdagar och fredagar till och med den 9 augusti.

Vi finns på Herrestadsvägen 24A i Hammenhög, i hjärtat av Österlen.

Välkomna!

Simris Alg
Herrestadsvägen 24A
276 50 Hammenhög
0414-44 50 50
Skicka epost till oss
Besök vår hemsida
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till Simris Alg

Se ännu mer av österlen

Guldsmed Lacning

Guldsmed Lancing

_DSC9562_3_4

Österlens GK Djupadal

Vintage Corner Gladsax

Vintage Corner Gladsax

Paint_by_wall

Walls Måleri

Hoppet av Brantevik Jakten Segelfartyg

Jakten Hoppet av Brantevik

Österlens museum

Österlens museum

Scroll to Top