Simris Alg » Österlen
Simris alg

Simris Alg

Simris alg

Algfarmen

Välkomna till oss på Simris Alg! I blomsterbyn Hammenhög har vi byggt en av världens modernaste algodlingar. Du hittar oss i den anrika växthusanläggning som tidigare tillhörde Hammenhögs Frö och som idag förvandlats till en spjutspetsanläggning för odling av mikroalger. Här producerar vi en exklusiv serie omega-3 baserade på vår egen algolja. Tekniken vi använder är nyskapande och bygger på naturliga processer som förädlats och ger en produktion som är hållbar, biobaserad och cirkulär.

Att en innovativ odling som vår ligger i just idylliska Hammenhög är ingen slump. Österlen är perfekt för Simris Alg, med solens överflöd, de stora fälten och havet i närheten. Det här är en plats att växa på! Här bär vi odlingstraditionen vidare från generationer av bönder före oss, i ett moderniserat jordbruk för framtiden.

Varje sommar tar vi emot många nyfikna besökare på algfarmen, och för oss har det alltid varit självklart att de som vill ska ha möjlighet att se våra unika odlingar. Den här sommaren är som vi alla vet lite annorlunda, och vi har därför behövt anpassat besöksverksamheten.

Datum för öppet hus sommaren 2020:

Torsdag 23 juli
Torsdag 20 augusti

Vi erbjuder guidade visningar kl. 13.30 och 14.45 på dessa datum. Antalet deltagare är begränsat till 15 personer per visning.

Du kan läsa mer på vår hemsida eller köpa biljetter på Billetto

Drop-in shopping

Om du inte har möjlighet att besöka oss under öpppet hus men ändå vill handla våra supergoodies så kan du också komma förbi algfarmen på måndagar och torsdagar mellan 09.00 – 12.00 för att handla. Vi kan inte ta emot kontanter men betalkort eller swish fungerar fint. Att tänka på vid dåligt väder: all shopping sker utomhus!

Ta hand om varandra och ha en fin sommar.

Simris Alg
Herrestadsvägen 24A
276 50 Hammenhög
0414-44 50 50

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan

Hitta hit till Simris Alg

Se ännu mer av österlen

Oriental and Vintage

vilhelmsdal gårdsbutik

Vilhelmsdal Gårdsbutik

Scen Österlen

Scen Österlen

mall googleosterlen 1

Hylkegården

Kivik art centre

Kivik Art Centre

UddaUnikt

UddaUnikt

Clicky
Scroll to Top