Gastronomiska resan på Villa Gina

GASTRONOMISKA RESAN

– Eld, utomhusmatlagning och skånsk matkultur

Denna upplevelse bjuder på en gastronomisk tvådagars resa genom skånsk- och svensk matkultur med elden i fokus.

DAG 1  

Vi startar med bland det mest svenska som finns – ”fika” och berättar lite om Österlen, omgivningarna och vistelsens upplägg. Sedan går vi gemensamt till lägerplatsen. Vi får lära oss hur man gör upp eld med tänd stål och kniv. Därefter gäller det att hålla elden vid liv.

Gemensamt tillagar vi en kulinarisk måltid om fyra rätter baserade på närproducerade råvaror som exempelvis vilt från våra skogar, lamm från våra ängar, grönsaker och kryddor från trädgården och markerna. Har vi tur har vi vildlax från Johan, vår fiskeguide. Detta blir en resa i svenska smaker och historien bakom den skånska maten berättas av Er guide och värd.

Runt den sprakande elden avnjuter vi sedan det vi själva har lagat till ljudet av susande träd. När mörkret faller på och om himlen är klar bjuds ni på en fantastisk stjärnhimmel och kanske får ni se ett rådjur eller räv i skymningen. Nöjda och trötta går ni hem genom fägatan till ert ombonade rum för att somna mellan svala linnelakan. Till frukost serveras ni husets omtalade frukost, ”Frukost för livsnjutare”.

Boendet är exklusivt då ni disponerar hela Villa Gina Österlen, det lilla exklusiva hotellet mitt i hjärtat på Österlen.

DAG 2  

Har ni möjlighet att utforska omgivningarna och kanske besöka någon konstutställning, äta en härlig lunch i en äppelträdgård eller bara strosa på stranden.

UPPLÄGG

Incheckning klockan 13.

Efter ni installerat er i något av våra fyra rum samlas vi för en äkta svensk ”fika”- kaffe/te svensk smörgås och hembakade svenska specialiteter som kanelbulle och syltkaka. Vi berättar om Villa Gina, omgivningarna och upplägget för vistelsen.

Klockan 15.00 samlas vi vid lägerplatsen för att tillsammans tillaga en kulinarisk middag på lokala specialiteter för att sedan avnjuta den vid lägerelden.

Vi avtalar frukost tid som avnjuts morgonen därpå.

Andra kvällen bjuds det på en hemlig middag med familjär Villa Gina touch. Innan middagen har vi bjudit in Helena Thiman som är vår vän, vinimportör och fantastiska och inspirerande sommelier. Tillsammans med Er har Helena en vinprovning.

Kanske avslutas kvällen i vår bastu eller vedeldade badtunna? Vi ses i alla fall till en härlig avslutande frukost för Livsnjutare.

I PAKETET INGÅR

2 x övernattningar med del i dubbelrum inkl. morgonrock och tofflor.

2 x frukost för livsnjutare

Disponering av hela Villa Gina Privat enkom för sällskapet

Matlagning och eldupplevelse med guide

Lokala råvaror och produkter och allt ni behöver för att tillaga en fyrarätters middag med svenska och skånska smaker.

Vinprovning med Helena Thiman som är vår utvalda vinimportör, en fantastisk och inspirerande sommelier.

En hemlig middag baserat på husets familjerecept.

MER INFO

Arrangemanget sträcker sig från 13.00 ankomstdagen till 11.00 avfärdsdagen.

Ta med lämpliga kläder för säsongen och väderprognos. Bra skor och vattentäta och varma kläder. Vi reserverar oss för att ställa in utomhusarrangemanget om det råder eldningsförbud.

Tänk på att kläderna skall tåla rök och inte vara lättantändliga.

Minst antal deltagare är 6-8 personer och då disponerar ni Villan helt för Er själva.

PRIS: 5190 kr/person (drycker tillkommer liksom vinerna i provningen).

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se