Boka ditt boende här

På ett par minuter har du bokat rum för sköna dagar på Österlen

4 segelskutor på Österlen

På Österlen har vi fyra vackra segelskutor. Häng med oss ut och segla och upptäck den Österlenska kusten från ett nytt perspektiv.

Sarpen – Vi erbjuder seglingar för barn, ungdomar och vuxna; både korta dagsturer med pirattema, kvällsturer längs Simrishamnskusten och längre skolseglingar.

Hoppet – Att segla skuta är en unik upplevelse. Du färdas utan andra ljud än de från vind och vågor, med den vita segelmassan svävande ovanför dig och ser Österlens vackra kust passera revy. Vill du hjälpa till med att sätta segel, segla eller stå till rors går det bra utan att du är van seglare. Seglingarna har olika längd och olika inriktningar. De kan vara några timmar längs kusten – Österlen är vackert även från havet…

Klara Marie – Skepp O’Skoj med dig och dina föräldrar. Varje söndag mellan kl 10-12.30 gör vi Familjesegling där du får hjälpa till att hissa alla segel, lära dig slå knopar i vår lilla knopskola, du får svara på kluriga frågor och vinna fina priser, du får styra skutan enligt kaptens kurs och få fint diplom, och ha Skepp O’Skoj med alla ombord. Varje vecka under högsäsong seglar vi även ut några timmar på måndagar, onsdagar och fredagar. Ta gärna med egen fikakorg.

Helene – Bokningar av dag/kvällssturer. Piratsegling för barn i första hand, aktiviteten sponsras av Kulturrådet. En vuxen per barn får följa med gratis, två barn, två vuxna följer med gratis, fler än tre barn, två vuxna följer med gratis. Barn med speciella behov, får antal vuxna efter behov följa med utan kostnad.

Innehåll:

1. Galeasen Sarpen, Simrishamn

Segelfartyget Sarpen är en kulturskatt som drivs av Simrishamns scoutkår. Vi erbjuder seglingar för barn, ungdomar och vuxna; både korta dagsturer med pirattema, kvällsturer längs Simrishamnskusten och längre skolseglingar. Fartyget är en galeasriggad skuta byggd 1892 i Nykøping-Falster i Danmark. Verksamheten bedrivs helt ideellt av scouterna och det finns en stödförening, Vår Skuta. Häng med oss på Sarpen - som gästseglare ombord, som aktiv i besättningen eller som medlem i Vår Skuta!

2. Jakten Hoppet av Brantevik

Från mitten av maj till slutet av september seglar Hoppet främst i södra Östersjön. Seglingarna varar från några timmar upp till flera dagar.

Vi erbjuder varje sommar ett ordinarie seglingsprogram, där vem som helst kan delta utan att ha någon seglingserfarenhet.

Utanför detta seglingsprogram, kan Hoppet bokas för seglingar av företag eller privata grupper, som då disponerar hela skutan. Vi skräddarsyr seglingen efter gruppens önskemål.

Segelskutan Klara Marie på Skillinge

3. Skonerten Klara Marie, Skillinges stolthet

Numera är Klara Marie unik i sitt slag, det enda kvarvarande fartyget av denna typ av Östersjöskutor. Det gör henne till ett kultur- och sjöhistoriskt värdefullt och levande minnesmärke. En en prydnad för Skillinge och en turistattraktion.

4. Skonaren Helene, Ystad

Det seglande kulturarvet T/S Helene
K-märkt, byggd 1916 i Ystad Skeppsvarv av skeppsbyggmästare Johan Henrik Grufstedt. Helene är registrerad som skol/passagerarfartyg för 50 personer ombord, varav 5 besättningsmän.

4 skutor på Österlen

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se