Datum: 27 april 2023
Anita är krögaren och kocken som brinner för att använda naturen i sin matlagning. Hon driver Anita på Börringekloster där hon lagar hälsosam mat inte bara av ekologiska och närodlade produkter utan även med vilda ätbara växter. Naturens många smaker kirskål, ängssyra, groblad, rölleka … är hennes stora inspirationskälla och kanske även din i morgon?
Ju mer jag använder av det vilda ju mindre tär jag på naturen
Denna workshop handlar om matlagning med vilda ätbara växter. Anita delar med sig av sin erfarenhets- och yrkeskunskap både vad det gäller att känna ingen och plocka dessa växter men framförallt hur man tillagar dem. Efter hennes introduktion går man ut med korgar och botaniserar. Därefter är det dags för en gemensam ”vild” fika innan själva matlagningen. Recepten får du med dig hem. Sedan avnjuter man en gemensam måltid i kokkonstens anda.
Slutligen berättar Anita om sin egen personliga resa och hur hon byggde upp sin hälsa igen med vilda örter och naturmedicin. Hon delar med sig av sin erfarenhet och bjuder på en unik berättelse. Den bör du inte missa.
Välkomna att hämta inspiration både från Anita och naturen med alla sina härliga smaker!