Evenemang på Österlen

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CajsaStina Åkerström på Spannstallet

30 mar kl 11:00 - 17:00

|Återkommande Event (Se alla)

Ett evenemang 31 mar, 2024 kl 11:00

CajsaStina Åkerström ställer ut sin konst på Spannstallet vid Kronovalls vinslott

30-31/3 klockan 11-17, Spannstallet, Kronovalls vinslott

Sångerskan och låtskrivaren CajsaStina Åkerström har under hela sitt liv haft konsten som intresse och kärlek. Under pandemin började hon måla på allvar och debuterade 2021 som konstnär. Nu ställer hon ut sin konst under två dagar, 30-31/3, på Spannstallet vid Kronovalls vinslott under Konstrundan.

– Det är en stor ynnest för mig att få ställa ut på Spannstallet. Jag ser fram emot att komma dit och få visa min konst för besökarna på Österlen. Alla är varmt välkomna, säger CajsaStina Åkerström.

CajsaStina är självlärd, målar i oljepastell och använder sina fingrar som “penslar”. Hon beskriver sitt måleri som figurativt, organiskt och intuitivt. För henne är ljusets spel i motivet viktigt.

– Jag arbetar med oljepastellkritor och färgpennor på papper. Blandar till egna nyanser med palettkniv och använder sen palettkniven, fingrarna, naglarna och pennor som ”penslar” när jag målar. Jag lägger också mycket tid och fokus på att hitta motiv där ljus, perspektiv och färger samverkar på ett för mig optimalt vis. Motiven hittar jag i omgivningarna när jag promenerar och fotograferar. Sedan målar jag på fri hand efter fotografiet, säger CajsaStina.

CajsaStina menar att intuitionen är en viktig del i hennes skapande. – Det är absolut besläktat med musikskapandet. Jag lyssnar också väldigt mycket på musik när jag målar. I lurarna har jag ofta gamla hjältar som Nick Cave & The Bad Seeds, Bob Dylan och Joni Mitchell. Intresset och fallenheten för måleriet kommer från mammas sida, säger CajsaStina.

Fakta:

Namn: CajsaStina Åkerström

Bor: Söder om Kalmar

Karriär: Skivdebuterade 1994 med albumet ”Cajsa Stina” som sålde platina med låten ”Fråga stjärnorna” som blev en stor hit. 2024 firar hon att det är 30 år sedan hon gav ut sitt första album. 2010 gav hon ut boken ”Du och jag, farsan” om sin relation till pappan Fred Åkerström. Hon har tävlat i Melodifestivalen 2014 och varit sommarpratare i Sveriges radio. Under 2022 fick hon motta Olle Adolphsons minnespris och Litteris et Artibus av kungen. I juni 2021 debuterade hon som konstnär på Persona galleri i Kalmar med utställningen ”Den allvarsamma leken”.

Details

Date:
30 mar
Time:
11:00 - 17:00
Event Categories:
,

Venue

Kronovalls Vinslott
Kronovalls Vinslott
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Phone
0417-197 10
View Venue Website

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se