Café Sågmöllan » Österlen
Café sågmöllan

Café Sågmöllan

Café sågmöllan

VÄLKOMMEN
till ett av de äldsta caféerna på Österlen. Redan 1939 öppnades Café Sågmöllan*. Det hade då passerat 19 år sedan den siste arbetaren lade ner verksamheten här. Mellan åren 1874 och 1920 var här nämligen en kombinerad mjölkvarn och sågverk drivet av ett fyra meter i diameter stort vattenhjul. Bäcken som försörjde hjulet var inte så stor men man skapade ett ovanfallsvatten som gjorde att man kunde ta tillvara på kraften i jordens dragningskraft. Här sågades plank till båtbyggerierna på Kivik och Vitemölla samtidigt som mjöl maldes i kvarnen.

Caféet är inrymt i den lilla industrilokalen där mjöl maldes och träplankorna förvarades. Möblemanget, som våra kunder fikar vid, är specialbeställt till öppningen 1939. Tänk om dessa kunde tala…

Vi serverar ett klassiskt svenskt fika med bryggkaffe, områdets godaste enligt många, och våfflor, äppelkaka, kladdkaka, kanelbullar, hallonsmulpaj småkakor och mycket mer. Dessutom har vi något varmt lunchalternativ tillsammans med matiga smörgåsar.

Då vi specialiserat oss på gluten- och mjölkfritt är nästan allt det. Det är bara kanelbullarna som fortfarande innehåller gluten. Vi har dock även glutenfria kanelbullar. Dessutom finns även äggfria och veganska alternativ för dem som så önskar, dock inte på hela sortimentet. För dig som behöver ett sockerfritt fikabröd har vi även ett par alternativ för dig. Vårt motto är att det ska finnas något för, nästan, alla!

*mölla är ett skånskt ord för kvarn.

ÖPPET/OPEN

1-30 september/September – 12:00-16:00 stängt måndag-tisdag/closed Monday-Tuseday

Lördag-söndag i Oktober/Saturday-Sunday in October – 12:00-16:00

Café Sågmöllan
Bredarörsvägen 18
277 30 Kivik
070 632 88 29

Skicka epost till oss

Besök vår hemsida
TripAdvisor
Instagram
Facebook

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan

Hitta hit till Café Sågmöllan

Se ännu mer av österlen

Gunnarshög - Österlen

Gunnarshögs Gård

Kiviks Glass

Kiviks Glass

Drakamöllan - Österlen

Drakamöllan

Kaseberga fisk

Kåseberga Fisk

SB3A4198__1568047674_85.30.150.189

en gaffel kort på Maritim

Ingelsta Kalkon Profil 001

Ingelsta Kalkon

Scroll to Top