Raskarum

En kilometer öster om S:t Olof, på vägen mellan Rörum och S:t Olof, ligger den lilla byn Raskarum. Omgivningarna är kuperade med mindre åkrar, betesmarker, sankmarker och skog. Här hittar vi Fridhills kyckling som lyckats mycket väl med sina kycklingprodukter.

Raskarum är inte stort, men dessa två namn lockar många besökare i princip året om. Här finns dessutom ett hundpensionat. Bebyggelsen är blandad. Det är gårdar som dominerar och av tradition har man satsat på fjäderfäproduktion i byn.

I Raskarum finns två avtagsvägar. Den mot Ljunglyckorna snirklar sig genom skogsbygd och småskalig lantbruksbygd och delar sig mot Snapparp och Gyllebosjön. Den avtagsväg som leder norrut delar sig mot Bästekille backar och mot Södra Mellby. Båda avtagsvägarna belönar den som vill ta en omväg med mycket vacker, böljande natur, bokskog, enebackar, glittrande vattenspeglar, våtmarker och torvmossar.

Närmaste större samhälle med skola, äldreboende, affär, restaurang, idrottsplats, bassängbad och kyrka är S:t Olof, men det är inte heller långt till Kivik, sex kilometer.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se