Mälarhusen

Tid och tystnad. En av de riktigt välbekanta semesterbyarna som vuxit upp nära de berömda sandstränderna och dynlandskapet mellan Kyhl och Löderups strandbad är Mälarhusen. I dag har många av de små husen i byn rustats upp och blivit pittoreska små pärlor.

När badturismen slog igenom på allvar blomstrade Mälarhusen rejält och alldeles intill stranden låg den mycket populära Mälarhusens restaurang, en institution för dans och fest fram tills den revs på 90-talet. I Mälarhusen fanns också länge en lanthandel.

Stranden är således den stora attraktionen i Mälarhusen, men naturen över huvud taget erbjuder omväxling och rika upplevelser. Här finns en älgstam, men även andra hovdjur. Här finns stora rovfåglar och floran är mycket intressant. Många vandrar gärna längs havet. Många fågelskådare besöker Mälarhusen. Flera av områdena längs havet är naturskyddsområden.

Närmaste större ort med skola, äldreboende, affärer, affärer m.m. är Borrby, ungefär en halvmil inåt landet. Bussförbindelser finns via kustvägen såväl mot Simrishamn som Ystad, båda städerna c:a två mil öster respektive väster om Mälarhusen.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se