22 dec nyttiga ida recept

Varma räkor med sockerärtor och savoykål

”Detta är en snabblagad rätt med sting men kräver lite förberedelser. Fräsch med krispiga grönsaker och cashewnötter som för tankarna till det österländska köket.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Ta bort det stabbiga på savoykålen och dela i bitar. Dela ner paprikan i bitar och hacka salladslöken i centimetertjocka skivor. Skär sockerärtorna snett på mitten.
  2. Pressa citronen och häll saften i en skål. Pressa ner 1-2 vitlökar i citronsaften. Hacka en halv chilifrukt i små bitar och vänd ner i marinaden.
  3. Vänd ner räkorna i marinaden och låt stå en stund.
  4. Hetta upp kokosoljan och börja med att steka hälften av grönsakerna och cashewnötterna på medelstark värme. När nötterna fått lite färg, tillsätt resten av grönsakerna och vänd runt.
  5. Höj värmen och vänd ner räkorna med marinad och allt.
  6. Stek bara i ett par minuter så att räkorna blir varma och servera sedan genast!

4 portioner

750 gram räkor
150 savoykål
4 st salladslökar
200 gram sockerärtor
1-2 dl cashewnötter
1 paprika röd
1 citron
2-3 msk kokosolja (extra virgin)

Scroll to Top