VANDRINGSPAKET Á LA KOCKSKA GÅRDEN » Österlen
Utmärkt val - med armlängds avstånd
Kockska Vandringspaket

VANDRINGSPAKET Á LA KOCKSKA GÅRDEN

Detta paket passar utmärkt till dig som önskar ett tryggt och säkert paket.

Österlenleden, utnämnd till en av Sveriges 12 signaturleder, och kanske den vackraste av dem alla. Vandra norrut, förbi fiskelägena Baskemölla och Vik, passera Tjörnedala ängar på er väg mot Knäbäckshusen och Stenshuvud. Eller välj den sydliga leden som tar er längs kusten förbi Brantevik, och magiska Gislövshammar.

Vandra tillsammans och ta in den helt speciella atmosfären som finns här på Österlen. Vill ni göra en långvandring eller kanske bara en liten lagom picknictur – vi tipsar om våra favoritsträckor. Ni bor hos oss på korvirkeshotellet Kockska Gården mitt i gamla Simrishamn. På kvällen njuter ni av det österlenska köket på någon av våra favoritkrogar.

Så här tänker vi oss:

 • Ni checkar in hos oss på Kockska Gården  redan på förmiddagen.
 • Vi packar en lätt ryggsäck med goda mackor, termos med kaffe/te samt varsin en vattenflaska att ta med på turen.
 • Gör en dagsutflykt antingen mot norr där ni passerar Vårhallen på er väg mot de gamla fiskelägena Baskemölla och Vik. Eller söderut förbi Brantevik och mytomspunna Gislövshammar. Givetvis delar vi med oss av våra bästa tips om smultronställen och caféer som ni passerar längs vägen.
 • På kvällen avnjuter ni en 3-rättersmenu på en trevlig liten white guide kro i gamla Simrishamn, på bekvämt gångavstånd från Kockska Gården.
 • På morgonen får ni er alldeles egna lilla frukostbricka fylld med lokala delikatesser – bröd, ostar, müsli, mejerier, sylt & marmelader, juicer och mycket annat gott. Avnjutes i frukostmatsalen eller i vår mysiga trädgården – på armlängdsavstånd – eller på rummet om så önskas.

Pris/person i del av dubbelrum från 995:- kr (1 natt).

Pris/person i del av dubbelrum från 1.895:- kr (2 nätter)

Boka direkt via telefon 0414-411755 eller mejla oss på info@kockskagarden.se.

Om ni vill går det givetvis bra att kasta om i paketet så att ni börjar er vistelse hos oss med incheckning och middag och sparar vandringen tills dagen efter. Kommer ni med bil parkerar ni gratis på vår gårdsplan.

 

Ps. Hos oss kan ni köpa, eller bläddra i, Caroline Alesmarks senaste bok Upplev Österlen och dessutom senaste utgåvan av Vandra Skåneleden med Österlenleden.

Bokningsbart: onsdag-lördag (april – juni)

 

Gästinformation om Corona

Det är viktigt för oss på Hotel Kockska Gården att du som gäst ska känna dig trygg under din vistelse hos oss. Vi tar situationen i samhället på största allvar och på denna sida får du löpande uppdateringar om hur vi på Hotel Kockska Gården agerar för att skydda både dig som gäst och vår personal.

Vi bevakar utvecklingen via Folkhälsomyndigheten och regeringens information och rekommendationer och utvärderar kontinuerligt att sätta in nya åtgärder om situationen förändras.
Om du har några frågor – kontakta oss via
info@kockskagarden.se

Städrutiner

 • Vi ser över städrutiner och har intensifierat rengöring och rengör ytor med desinfektionsmedel. Alla rum är dessutom utrustade med desinfektionsspray samt servetter som du som gäst kan nyttja.
 • Alla rum som varit uthyrda får ”vila” 2 dagar innan det städas och åter blir tillgängligt för nya gäster.

Frukost

 • Vår generella hållning till mathantering är alltid att noggrannhet och hygien är av yttersta vikt samt att vi följer miljö och hälsomyndighetens föreskrifter förbehållslöst.
 • Vi är extra noga med handhygien, städning och övriga förebyggande åtgärder.
 • I stället för frukostbuffé får varje sällskap en alldeles egen frukostbricka fylld med lokala delikatesser. Gäller fr o m 16/3. Möjlighet att få frukostbricka till rummet om så önskas.
 • Gäster/grupper placeras i frukostmatsal/trädgård med avstånd från varandra.

Våra medarbetare

 • Ska stanna hemma vid sjukdom (vid all känsla av både förkylning och influensaliknande sjukdom, feber, halsont)

Vad kan du som gäst göra?

 • För din egen skull skydda dig och andra från smittspridning. Tvätta dina händer noga och ofta och använd handsprit som vi placerat ut.
 • Känner du dig sjuk med symptom som snuva, feber, hosta, andningspåverkan stanna hemma och undvik att smitta andra.
 • Om du har varit i riskområden, utomlands eller i kontakt med någon som är smittad rekommenderar vi att du väntar 14 dagar innan ett besök hos oss.

Dela till nära och kära

Scroll to Top