UNIK GASTRONOMISK RESA MED ELD, UTOMHUSMATLAGNING OCH SKÅNSK MATKULTUR
Denna upplevelse bjuder på en gastronomisk 2 dagars resa genom skånsk- och svensk matkultur med elden i focus. Vi startar med bland det mest svenska som finns – ”fika” och berättar lite om Österlen, omgivningarna och vistelsens upplägg. Sedan går vi gemensamt till lägerplatsen. Vi får lära oss hur man gör upp eld med tändstål och kniv. Därefter gäller det att hålla elden vid liv. Gemensamt tillagar vi en kulinarisk måltid om 4-rätter baserade på närproducerade råvaror som t ex vilt från våra skogar, lamm från våra ängar, grönsaker och kryddor från trädgården och markerna och om vi har tur vildlax från Johan vår fiskeguide. Detta blir en resa i svenska smaker och historian bakom den skånska maten berättas av Er guide och värd.
Runt den sprakande elden avnjuter vi sedan det vi själva har lagat till ljudet av susande träd. När mörkret faller på och om himlen är klar bjuds ni på en fantastisk stjärnhimmel och kanske får ni se ett rådjur eller räv i skymningen. Nöjda och trötta går ni hem genom fägatan till ert ombonade rum för att somna mellan svala linnelakan och äta husets omtalade frukost för livsnjutare. Boendet är exklusivt då ni disponerar hela Villa Gina Österlen, det lilla exklusiva hotellet mitt i hjärtat på Österlen.
ANKOMST /TID VISTELSE 1:
Välkomna kl. 13.00 till 11.00 dagen efter. Efter ni har installerat er i något av våra 4 rum samlas vi för äkta svensk ”fika”- kaffe/te svensk smörgås och hembakade svenska specialiteter som kanelbulle och syltkaka. V i berättar om Villa Gina, omgivningarna och upplägget för vistelsen. Kl. 15,00 samlas vi vid lägerplatsen för att tillaga en kulinarisk middag på lokala specialiteter för att sedan avnjuta den vid lägerelden.
Paketet inkluderar:
• 2 övernattningar med frukost och disponering av hela Villa Gina Privat enkom för sällskapet
Dag 1:Mat och eldupplevelse med guide och allt ni behöver för att tillaga en middag med svenska och skånska smaker baserat på lokala produkter och råvaror (4–6 rätter) beroende på antalet deltagare.
Dag 2: Vinprovning med Helena Thiman som är vår utvalda vinimportör, en fantastisk och inspirerande sommelier. Tillsammans väljer vi i förväg ett tema för kvällen – champagne provning, italienska viner, vita viner mm.
Därefter följer en hemlig middag baserat på husets familjerecept
Arrangemanget sträcker sig från 13.00 ankomstdagen till 11.00 avfärdsdagen. Medtag lämpliga kläder för säsongen och väderprognos. Bra skor och vattentäta och varma kläder. Vi reserverar oss för att ställa in utomhusarrangemanget om det råder eldningsförbud. Tänk på att kläderna skall tåla rök och inte vara lättantändliga. Minimiantal deltagare 6, max 8 personer. Pris per person (del i dubbelrum) 4990 kr (drycker tillkommer liksom vinerna i provningen)
KONTAKT: Telefon: 0708-199 333 E-post: info@villaginaosterlen.se