österlen svensk ordbok av Lars Yngve

Hur beskriver man Lars Yngve? Det är svårt, han har gjort så otroligt många uppskattade saker. Från början musik- och nöjesskribent under många år, därefter tidningsutgivare med Nya Upplagan, föreläsare, bollplank, idéspruta, och en person som lyckas vända eventuella nackdelar till att bli fördelar. Han går sin egen väg och startade Bokförlaget Håll Truten med sin hustru Maria som logga.

När han gav ut en ljudbok på österlendialekt, gav han ut den på vinyl och lanserade denne på Stureplan i Stockholm till stockholmarnas och tv:s förtjusning. När han lanserade sin tredje bok, Ko po lanned/Kreatur i storstadsmiljö, åkte han inte som brukligt är till bokmässan i Göteborg, han gav sig istället ut på lanthandelsturné i regionen och avslutade detta med att åka med i en varubuss och stå och läsa för kunderna, naturligtvis åkte även tv med. Han har lyckats med att få en smal genre, att skriva på österlendialekt, att bli bred och säljer böcker över hela landet.

När han insåg att allt färre köper jultidningar gjorde han en egen och gjorde därmed regionens första tecknade actionhjälte i slowmotion, Nils-Ude. Hur han bär sig åt vet man inte, men en sak är säker, att hans hjärna inte sinar på idéer och att hans hjärta klappar för regionen. Vad han tar sig för i framtiden vet man inte, men spännande och oförutsägbart blir det som vanligt. Man vet däremot att han ibland vattenkammar sitt hår, använder bråckband då han ibland går på gatorna som en helt vanlig man…

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE