Boka ditt boende här

Boka via oss och hjälp branschen med lägre provision. Tack!

Sommarkonserter på Österlen 2024

Välkommen till vår samling av sommarkonserter på Österlen 2024! Här hittar du en omfattande lista över de bästa musikevenemangen som kommer att äga rum i denna pittoreska region under sommarmånaderna. Österlen är känt för sina vackra landskap, charmiga byar och rika kulturarv, och sommaren 2024 blir inget undantag när det gäller att erbjuda en rad fantastiska musikupplevelser. Från intima spelningar på lokala kaféer till stora utomhuskonserter med kända artister – här finns något för alla musikälskare. Håll dig uppdaterad med de senaste konsertnyheterna och planera din sommar med vår detaljerade lista över evenemang. Missa inte chansen att uppleva livemusik i en av Sveriges mest idylliska regioner!

Utvald bild är från Vitaby Lanthandel sommaren 2022.

Ge oss tips på livemusik vi missat. Skicka oss ett mejl på [email protected]

Innehåll:

1. Vitaby Landhandel

Sommaren 2024 presenterar Vitaby Lanthandel ett gäng spelningar med Sveriges största artister. Vi är väldigt glada och stolta över denna möjlighet - att driva vidare Vitaby Lanthandel som en mat-, kultur- och nöjesdestination.

Program för Sommaren 2024:
11 juli: Ellen Krauss
12 juli: Petter
13 juli: Lisa Nilsson
27 juli: Måns Zelmerlöw
1 augusti: Melissa Horn
3 augusti: Markus Krunegård

2. Strandkompaniet

Musiken
Vi älskar livemusik! I sommar kommer det totalt vara över 20 spelningar, allt ifrån Torsson till Acousoft.

Maten
Menyn bjuder på solig, surfig mat från hela världen och så mycket lokalt kött och grönt som möjligt. Köket är öppet så länge krogen är öppen!

Baren
Baren bjuder på massor av öl, flera goda och prisvärda viner samt en massa smaskiga drinkar och alkoholfria alternativ.

Tatueringen
Så ofta vi kan så kör vi tatueringsstudio i baren.

3. Mando Diao och Wilmer X

Upplev en unik konsertkväll med Mando Diao och Wilmer X på Christinehof Slott fredag 19 juli!

Med "Strövtåg i Hembygden" återkopplar Mando Diao till sina rötter på slottet, en plats som utstrålar både magi och hemkänsla för basisten Carl-Johan Fogelklou. Här spenderade CJ sina barndomssomrar, där han drömde om musik medan han vandrade runt i slottet och lyssnade på sin pappas historier om möblerna. För CJ blir det en extra stark upplevelse att återvända och spela på platsen där hans drömmar började.

Utöver Mando Diao kommer också de lokala giganterna Wilmer X att stå på scen denna kväll, vilket gör det till en oförglömlig upplevelse för alla musikälskare.

Missa inte denna magiska kväll!

4. Gösta Werner Museum

På Österlen strålar museet som en levande oas för kultur, där konstnärer, musiker, författare och inspirerande föredrag samlas under samma tak.

Inför sommaren 2024 lägger vi extra fokus på att förgylla era kvällar med levande musik. Varje tillfälle blir en picknickupplevelse där ni är välkomna att njuta av sköna toner och ta med era egna favoriträtter och drycker.

Museet, grundat till minne av Gösta Werner – en mångsidig konstnär, sjökapten, meteorolog och fäktare – är mer än en plats, det är en hyllning till kreativitet och gemenskap.

5. Musik Under Stjärnorna

Sedan 1989 har den årliga festivalen Musik Under Stjärnorna varit aktiv i Brantevik. Tidigare år gick festivalen under namnet ”Jazz under stjärnorna”. Det betyder att vi firar 35-årsjubileum i år! Merparten av Sveriges största musiker inom jazz och närliggande stilar har spelat på scenen på Branteviks Idrottsplats. Välkommen hit!

6. Solhällan i Löderup

Solhällan, den omvandlade folkparken/dansrotundan i Löderup på Österlen.

Sommaren 2024 kommer artister som Moneybrother, Jacob Hellman, Tingsek, Pedalens Pågar och många fler.

Fotograf: Ulf Stjernbo

7. Hannas House

I ett pittoreskt gammalt stall på Österlen har vi vävt samman en magisk plats där mat, musik och kultur förenas i en harmonisk symfoni.

Under sommarkvällarna öppnar vi våra dörrar för sommarkonserter som sprider glädje och inspiration. Varje söndag från 23 juni till 25 augusti, samt fredagar i juli, välkomnar vi er från klockan 18:00 till 22:00. Vid 19:30 kliver artisterna upp på scenen för att skapa minnesvärda stunder av musikalisk njutning.

Vi, Anna-Mia, Sven och Triton, hälsar er varmt välkomna till vårt speciella hörn av Österlen där sommarkvällarna fylls av melodi och gemenskap. Kom och upplev magin hos oss!

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE