Boka ditt boende här

Boka via oss och hjälp branschen med lägre provision. Tack!

Unika sommaraktiviteter på Österlen 2024

Upptäck Österlen med våra spännande aktiviteter och sevärdheter! Paddla längs den natursköna kusten med SUP Österlen, njut av historiska berättarvandringar på Christinehof, eller tillbringa en dag fylld av äventyr på Tosselilla Sommarland. Upplev friheten av tandemflygning med Sky Adventures, och missa inte utställningen på Fabriken med Madeleine Pyk. Delta i den populära vinfestivalen “Smaka Svenska Viner”, plocka lavendel på Österlenkryddor, eller ta en dressintur genom Skånes vackra landskap. Åk med på en nostalgisk ångtågsresa eller besök Sveriges största marknad i Kivik. Österlen har något för alla!

Utvald bild är från SUP Österlen.

Innehåll:

1. SUP Österlen

SUP Österlen erbjuder två långfärdsturer längs Österlens kust, som kombinerar träning med natursköna upplevelser.

Den första turen går från Baskemölla till Kivik och inkluderar en paus i Vik samt paddling runt Stenshuvud. Turen tar 3-5 timmar och transport till startpunkten ingår.

Den andra turen går från Hammars Backar till Sandhammaren, med utsikt över Ales stenar och ett stopp på Backåkra strand. Även denna tur tar 3-5 timmar och inkluderar transport till startpunkten.

Rekommenderad utrustning är snabbtorkande kläder, och våtdräkt kan hyras. Grundläggande paddlingskunskaper och simkunnighet krävs. Priset är 750 kronor per person.

2. Berättarvandringar på Christinehof

Alla öppetdagar kl 12, 13, 14 och kl 15.

Våra kunniga guider, klädda i 1700-talets mode, visar Christinehof och berättar om slottets byggkvinna: den unga köpmannadottern Christina Törne som blev jämlik maka till greve Carl Piper, och slutade sina dagar som Nordens främsta företagare och Skånes okrönta drottning.

3. Tosselilla sommarland

Tosselilla är ett härligt sommarland beläget i skön natur mitt på Österlen. Vi har ett jättestort vattenland med flera vattenrutschkanor, tivoliland med berg-och-dalbanor och karuseller för hela familjen och motorland med go-cart, minibilar och bumperbåtar. Här finns tamdjur, gigantiska klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter för såväl stora som små.

Välkommen till en härlig, tossig dag hos oss!

4. Sky Adventures

Tandemflygning är ett enkelt och underbart sätt att uppleva känslan av att sväva högt över marken utan några förkunskaper. Hos Skyadventures flyger du tillsammans med några av Sveriges mest erfarna tandempiloter, vilket garanterar en säker och minnesvärd upplevelse. Flygturen tar dig över den natursköna åsen Hammarsbackar och hela vägen till de historiska Ale Stenar.

Att flyga tandem med Skyadventures ger dig möjlighet att njuta av en unik fågelperspektiv där hav möter land på Österlen. Företagets butik i Kåseberga är öppen året runt, och de har erbjudit tandemflygningar sedan 1988. Denna väderberoende sport är perfekt för alla åldrar och lovar att ge både ett härligt minne och en kittlande känsla i magen.

Madelene Pyk, ”Skillinge”, olja på duk, 49x47cm, 2023. Foto: Claes Hall

5. Utställning på Fabriken - Madeleine Pyk 90 år

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR 9 JUNI – 3 NOVEMBER

Öppettider:
9 jun - 31 aug, tis - sön kl 11 - 17
1 sep - 3 nov, fre - sön kl 11 - 17

Entré: 160 kr inkl. utställningskatalog. Under 18 år fri entré.

6. Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner"

Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" är en höjdpunkt som bara blir bättre och trevligare för varje år. Nu blir det 8:e gången vi arrangerar den. Intresset för svenska viner och för festivalen är stort. Många har gjort festivalen till sin återkommande sommaraktivitet - en tradition. Man stannar länge, njuter och umgås. Provar viner, äter fantastisk mat som Tareq Taylor komponerat, tar en snabbkurs i vinprovning, lär sig lite om hur man odlar druvor eller bara har en skön sommardag på en av de vackraste vingårdarna på Österlen.

Skepparps vingård
Österlenkryddor

7. Lavendelmorgon på Österlenkryddor

Ni välkomnas i lavendelfältet, där berättar vi historien om lavendel och ger trevliga odlingstips. Vi bjuder på mousserande lavendeldricka (alkoholfritt) eller ett glas mousserande vin av Cuvée Carl-Otto, från Köpingsbergs vingård. Ni plockar en stor bukett lavendel och avslutar därefter morgonen med en smörgås och vår prisbelönta lavendelglass.

8. Dressin på Österlen

Upptäck Österlen med dressincykling och upplev Skånes vackra landskap på ett unikt och miljövänligt sätt. Trampa dressin från Tomelilla genom det natursköna Fyledalen eller från Sankt Olof genom skånska gårdar till den vackra Gyllebosjön. Njut av naturreservat, grillmöjligheter och uppfriskande dopp. En perfekt aktivitet för hela familjen, där varje tur bjuder på oförglömliga naturscenerier och härlig motion.

9. Ångtåget på Österlen

Upplev Sveriges vackraste järnväg med ångtåg mellan Brösarp och St Olof på Österlen. Sedan 1971 har dessa historiska tåg tuffat fram genom Brösarps backar, längs Hanöbuktens klarblåa vatten, över skördemogna fält och genom djupa bokskogar. Museiföreningen Skånska Järnvägar bevarar och utvecklar denna museijärnväg, och erbjuder en nostalgisk resa tillbaka till en tid då man reste på träbänkar och lokföraren var alla barns idol. En fantastisk upplevelse för hela familjen!

10. Kiviks Marknad

En marknad för hela familjen - gratis entré samt gratis parkering Kiviks Marknad är Sveriges största och mest välbesökta marknad. Mellan 120 – 150 000 personer besöker varje år vår anrika marknad. Kiviks Marknad är en tradition som pågått i generationer och som vi tillsammans med er skall föra vidare. På Kiviks marknad hittar du knallar som säljer allt från kuriosa till mat och mängder med tivoliattraktioner från Skandinaviens största ambulerande tivoli – Axels tivoli.

segla med klara marie till kiviks marknad

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE