Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mando Diao och Wilmer X på Christinehof Slott

19 jul kl 19:00 - 22:30

Mando Diao och Wilmer X gör en unik konsertkväll på Christinehof Slott fredag 19 juli!

Klicka här för att köpa din biljett!

Det älskade bandet Mando Diao har rötter i olika delar av Sverige – bland annat Österlen.

Med den unika konsertkvällen Strövtåg i Hembygden återkopplar bandet till rötterna på Christinehof Slott. Dessutom står lokala giganterna Wilmer X på scen denna kväll!

 

För Carl-Johan Fogelklou, basist och en av ursprungsmedlemmarna i Mando Diao, kan man verkligen säga att Christinehof, platsen för sommarens evenemang, är ett strövtåg i hembygden. Platsen utstrålar både magi och känslan av hem. Som barn spenderade CJ mycket tid på sin gudfar Carl Pipers slott.

”Vi satt ofta i parken och åt blåbärspannkaka med min farmor, åkte på vildsvinssafari, vandrade runt i slottets alla rum medan pappa berättade om alla möbler och var dom kom ifrån”

Men en sak stack ut för CJ, musiken. Som 3-åring upplevde han sin första konsert på just Christinehof, Sven-Bertil Taube uppträdde en vacker sommarkväll framför slottet 1983. 1990 var det dags igen, Rocktåget! Kanske var det någonstans här som fröet såddes? Kanske skapade just denna plats en dröm om att få spela och utrycka sin kreativitet genom musiken. Kort därefter blev tennisracket en gitarr, rapsfälten utanför CJs föräldrars hus blev publik. De skånska fälten blev Woodstock 1969. Alla somrar blev the summer of love. Drömmen var så stark och önskan så stor. Och en dag i ett garage i Borlänge så blev drömmen sann. Mando Diao har lagt många mil bakom sig under sina 22 år av turnerande och skapande, därför blir det en extra stark upplevelse att få svänga ner i den vackra allen, ner mot slottet där allt en gång började för CJ.

”Att få ställa sig just på den här platsen som gett mig så mycket, att få spela för min pappa och Calle uppe i himlen just på Christinehof går liksom inte att beskriva. Det är med stor vördnad och tacksamhet som jag inser att min dröm går i uppfyllelse, en dröm jag haft sen jag var 10 år, tack för att jag får komma hem till Christinehof och spela för er”

Detaljer

Datum:
19 jul
Tid:
19:00 - 22:30
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Julius Production
Telefon
046-280 45 00
E-post
info@juliusab.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Christinehof Slott
Christinehof slott
Brösarp, 273 57 Sverige
+ Google-karta
Visa Plats-webbplats

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE