Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Grundkurs – Fermentera mera! @ Ecotopia

22 sep

Lär dig fermentera grönsaker

Datum: 22 september 2024

Fermentering har funnits som en naturlig del av människans kost i många tusen år över hela världen. Denna konserveringsmetod har många hälsofördelar och är förvånansvärt enkel att lyckas med utifrån några viktiga tips. Vid dagens slut är dina tomma, medhavda burkar fyllda med grönsaker och redo för att bubbla, hemma hos dig!

Under vår dag tillsammans får ni lära er lite om mikroorganismernas fantastiska förmåga att omvandla färska grönsaker till att bli ännu mer näringsstinna och nyttiga för våra kroppar. Vi går igenom grunderna för en lyckad fermentering, pratar om smaksättningar och kryddor samt komponerar våra egna spännande grönsaksblandningar.

Ni kommer att få med er några grundrecept hem som sedan kan varieras mångfaldigt.

När dagen är slut ska ni ha fått med er de verktyg som behövs för att fortsätta fermentera hemma.

Glädje och lust är också en viktig komponent i köket och därför kommer vi att jobba med våra sinnen: Hur smakar det när salthalten är bra? Hur känns det i händerna att arbeta med olika konsistenser och vad blir smakskillnaden? Tillsammans prövar vi oss fram till nya smakkombinationer.

Varje deltagare tar med två 1 liters burkar och bestämmer själv vad dom ska fyllas med:  pickles, surkål, zucchinistavar eller kanske currymorötter?

Det kommer att finnas ekologiska grönsaker efter säsong att tillgå. Vi använder både färska och torkade kryddor och den som vill kan också använda sig av vilda växter som växer på gården Ecotopia.

Läs mer här! 

Detaljer

Datum:
22 sep

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon
070-333 08 14
E-post
info@ecotopia.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google-karta
Telefon
0703-330 814
Visa Plats-webbplats

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE