Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Författarbesök Skillingedagarna

12 okt kl 14:00 - 16:30

Vi på Sköllengården Gårdshotell bjuder in er på ett unikt samtal med författaren Mary Rhedin och hennes bok Mitt Vita liv och adoption.

Start 14.00

Ämnet adoption är aktuellt och har debatterats flitigt sedan 2018 när SVT rapporterade misstankar om stulna barn från Chile som adopterats till Sverige. Just nu pågår en utredning om adoptionsverksamheten i Sverige från 1960-talet och fram till idag. Detta är frågor som engagerat mig i hela mitt liv och som är del av mig och min historia. Som adopterad från Indien kom jag till Sverige som ettåring. I den här boken gräver jag i den historia som är min och belyser samhällets normer och sätt att se på adoption, rasism och utanförskap.

Mary Rhedin är socionom, bosatt i Göteborg och mamma till två pojkar. 1973 adopterades hon som ettåring från Chennai, Indien och är uppvuxen i en svensk familj strax utanför Göteborg. Nu gör hon upp med sin egen livshistoria och den bild av adoption som generellt setts som enbart ”god”, i boken ”Mitt Vita Liv”. Boken är en självbiografi med inslag av fakta. Den handlar om hur det varit att växa upp i Sverige som adopterad från Indien och om Marys många resor till Indien i syfte att söka sina rötter.

Detaljer

Datum:
12 okt
Tid:
14:00 - 16:30
Webbplats:
https://skollengarden.se/

Arrangör

Sköllengården
Telefon
0704 71 82 82
E-post
bokning@skollengarden.se
Visa Arrangör-webbplats

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE