Ludaröd

Mitt emellan Eljaröd och Christinehofs slott passerar man lilla byn Ludaröd.
Här är det mycket häst som gäller. Western Valley och Hallamölla gård är två aktiva anläggningar som erbjuder upplevelser kring och till häst. Western Valley erbjuder westernridning, turridning och har olika aktiviteter för hela familjen.

Hallamölla gård har också mycket häst på programmet, men satsar även på äventyrsupplevelser i den spännande terrängen där Verkeån spelar en avgörande roll. Vid Hallamölla ligger Skånes högsta vattenfall. Här kan man se strömstare, kungsfiskare och forsärla.

Lugna, stillsamma Ludaröd har gammal bebyggelse, ganska små hus, men även mindre gårdar. I dag bor här flera konsthantverkare och konstnärer, som lockar många besökare, inte minst kring påsk då det är dags för den traditionella konstrundan i östra Skåne.

Naturen är särpräglad. Här finns öppen hagmark, skogsbackar med både löv- och barrskog, kullar och dalar synnerligen lämpat för vandringar. Alunbruket ligger nära liksom Christinehofs slott och åt andra hållet längs Verkeån ligger Eljaröd med ett populärt friluftsbad.

I Eljaröd finns även barnomsorg i föräldrakooperativet Eljen. För den som vill bada i havet kan noteras att man når Haväng med bil under femton minuter. Bussförbindelser finns i Eljaröd ett par kilometer åt öster. Närmaste större ort med service, skolor m.m. är Brösarp sju kilometer åt nordost.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE