Konstverket Anagram

av Carolina Falkholt på Hotel Svea

Konstverket Anagram av Carolina Falkholt möjliggjordes av donationer från 174 givare som ville rädda Carolina Falkholts första verk i Simrishamn, Armlängds Avstånd, som skapades 2014.

När Armlängds Avstånd målades över hösten 2019 beslutades att de insamlade medlen skulle användas till ett nytt konstverk av Carolina Falkholt i Simrishamn. Insamlingen vände sig till ”alla som tycker att konsten – i alla dess uttryck och former – har en given plats i ett demokratiskt och fritt samhälle”.

Väggmålningen Anagram skapades av Carolina Falkholt 7-11 juni 2020. Till Anagram hör även det fristående verket Simris Hand som pryder östra gaveln till Svea Hotel. Anagram innehåller sex bokstäver i teckenspråket som bildar ordet ”avigan”; kastas bokstäverna om blir ordet ett annat. Konstverket invigdes 13 juni 2020 med Gudrun Schyman som invigningstalare.

Tack alla givare som bidragit till konstverket Anagram!

Konstverket har även fått bidrag ur Yngve Östbergs Fond och ekonomiskt stöd från Svea Hotel, Kjell och Patrik Zackrisson. Projektledning för tillkomsten av Anagram har varit Mia Gröndahl, Patrick Zackrisson, MalinMatilda Allberg och Maj Ström. Skapandet av Anagram dokumenterades av filmaren Neta Norrmo.

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
[email protected]
sv_SE