ETT GULDERBJUDANDE FRÅN ÖSTERLEN.SE

Villa Gina - Österlen.se

Stefan J Petersén i samarbete med Villa Gina

BULLBAKNING – Lär dig att baka det mest svenska ”fikabrödet” Med världsmästaren och olympiern STEFAN J PETERSÉN I ett fantastiskt korsvirkeshus med utsikt över Hanöbukten ligger Stefans ateljé. Kanelbulle, kardemummabulle – det mest svenska man kan ha till kaffet och fikastunden.

Stefan lotsar Er under en heldagskurs genom hemligheten med att baka den perfekta bullen. Självklart bakat på ekologiska produkter och svenska kultursädesslag. Stefan som introducerade moussetårtan i Sverige, drev NK konditori i många år, var medlem 11 år i kocklandslaget mm – en mer meriterad och dessutom trevlig lärare är svårt att finna….

Råvarorna ni kommer att använda är kravmärkta och mjölet är kultursädeslag och närproducerat på kringliggande gårdar. Sedan bakar ni allt i Stefans fantastiska vedeldade bakugn. Dessutom kommer Stefan- att gästa oss under middagen.

Samla gärna några vänner och boka en kurs exklusivt för Er eller så bokar vi in Er på en kurs ni delar med andra med övernattning och middag på Villa Gina. Välj mellan kurserna:

ARRIVAL DAY:

Vid ankomsten till Villa Gina serveras det fika. Kaffe/te med hembakat på mjöl från Limabacka kvarn. Kvällen startar med ett glas bubbel och 3-rättersmiddag med Stefan som exklusiv gäst vid bordet. Menyn som servas komponeras lokal och ekologiska råvaror och består självklart av svenska smaker. Han berättar om sig själv och Ni har möjlighet att ställa frågor om bakningens ädla konst. När ni känner Er nöjda kryper ni ner mellan linnelakan och sover gott.

DAY 1

Efter Villa Ginas ”Frukost för livsnjutare” är det dags att bege sig till Stefan och baka. Efter avslutad kurs är det dags att ta farväl.

KONTAKT & BOKNING

Telefon:  0708-199 333

E-post: info@villaginaosterlen.se


SURDEG – Lär dig att baka det perfekta surdegsbrödet på kultursädesslag Med världsmästaren och olympiern STEFAN J PETERSÉN I ett fantastiskt korsvirkeshus med utsikt över Hanöbukten ligger Stefans ateljé. Surdegsbröd är Stefans passion. Han brinner för det äkta, bröd bakat som förr på mjöl som förr, stenmalet och smakrikt och med helt annat näringsvärde och egenskaper än de moderna sorterna. Stefan lotsar Er under en heldagskurs genom hemligheten med att baka det perfekta brödet Självklart bakat på ekologiska produkter och svenska kultursädesslag. Stefan som introducerade moussetårtan i Sverige, drev NK konditori i många år, var medlem 11 år i kocklandslaget mm – en mer meriterad och dessutom trevligare lärare är svårt att finna….

Ni startar från grunden och mal själva mjölet som är kravmärkta och närproducerat på kringliggande gårdar. Sedan bakar ni allt i Stefans fantastiska vedeldade bakugn. Dessutom kommer Stefan- att gästa oss under middagen.

ARRIVAL DAY:

Vid ankomsten till Villa Gina serveras det fika. Kaffe/te med hembakat på mjöl från Limabacka kvarn. Kvällen startar med ett glas bubbel och 3-rättersmiddag med Stefan som exklusiv gäst vid bordet. Menyn som servas komponeras lokal och ekologiska råvaror och består självklart av svenska smaker. Han berättar om sig själv och Ni har möjlighet att ställa frågor om bakningens ädla konst När ni känner Er nöjda kryper ni ner mellan linnelakan och sover gott.

DAY 1 Efter Villa Ginas ”Frukost för livsnjutare”. Sedan är det bakning och teori hos Stefan. På kvällen är det mingel med bubbel med nyvunna vänner och sedan en 4 rätters middag med skånska råvaror och svenska smaker.

DAY 2 Frukost och sedan bakning hos Stefan. Vid 17 slutar kursen och det är dags att ta farväl.

KONTAKT & BOKNING

Telefon:  0708-199 333

E-post: info@villaginaosterlen.se

Scroll to Top