Simrislund » Österlen

Fakta om Österlenbyn

Simrislund

Ett stillsamt och välmående villakvarter med närhet till service och hav. Simrislund är ett lugnt och grönt villakvarter omfamnat av äng och mark. Delar av området ligger på hällar och stranden här är klippig. Ängarna har alltid fungerat som betesmark.

Närmast havet ligger det gamla delen av Simrislund och på andra sidan Branteviksvägen villor huvudsakligen byggda på 60- och 70-talen. Många av husen i Simrislund har storslagen havsutsikt.

I Simrislund finns barnomsorg, grundskola och äldreomsorg. Avståndet in till Simrishamn understiger en kilometer. Från stationen går Pågatåg varje timme i båda riktningar Simrishamn-Malmö.

Bussar till Lund och Kristianstad samt lokala bussar utgår också från stationen. Vid bostadsområdet Bruket strax söder om järnvägen finns byggmarknad och hantverksverksamheter. Livsmedelsaffärer finns i centrum. Stadsbussen stannar på kort gångavstånd från Vetegatan. På kort gångavstånd nås även naturskön cykel- och gångväg utmed havet mellan Simrishamn och Brantevik med fortsättning söderut.

Text: Bo Olsson, Simrishamn

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till 

Scroll to Top