23 dec nyttiga ida recept

Myntayoghurt med clementin & Hallon

”Clementin hör till julen. Här är min frukost på lillejul med frisk mynta och varma hallon till yoghurten. Går fint att servera som kvällsrätt också om det skulle bli sent med allt som ska ordnas med klappar och rim.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Hacka en ordentlig näve mynta. Rör yoghurten slät och vänd i myntan.
  2. Skär av skalet på clementinen och skär ner i klyftor och bitar.
  3. Värm hallon och vänd i clementinbitarna.
  4. Servera yoghurten med hallon och clementinsås. Toppa med några hela hallon och mynta!

2 portioner

3-4 dl yoghurt (grekisk eller turkisk 10%)
1 knippe färsk mynta (eller 1-2 tsk torkad mynta)
2 dl hallon
1-2 clementiner

Scroll to Top