16 dec nyttiga ida recept

Kyckling i ugn med blomkålsris

”Hel kyckling är en trevlig rätt som ger mig starka barndomsminnen. Sex personer runt bordet och det var alltid snack om vilken kycklingdel man ville ha. Ofta var det ris till också. Gott som tusan!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen och lägg på ett ugnssäkert fat. Sätt in i ugn i 175 grader i ca en timme och stek tills kycklingen är klar och fått fin färg.
  2. Smält smör i en panna och rosta hasselnötterna.
  3. Riv blomkålen på grovt rivjärn. När kycklingen är klar, koka upp blomkålsriset med vatten i en kastrull i ca 30 sekunder. Häll av vattnet och blanda i hackad purjolök och hackad persilja.
  4. Krydda riset och blanda runt.
  5. Lägg upp kycklingen på ett stort fat och lägg riset runt.

Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja. Servera!

4 personer

1 kg ca, hel kyckling
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
½ tsk Cajun Grill (Spicemaster)
½ tsk Curry Madras (Spicemaster)

Ris
1 blomkålshuvud ca 600 gram
1 cm purjolök
1 näve persilja
½ tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
En nypa svartpeppar
En handfull hasselnötter
En klick osaltat smör

Scroll to Top