24 nyttiga ida recept

Kalkonstek med brysselkål och rosa sallad

”Kalkonstek på julafton är ett gott alternativ till skinkan. Här med en doft av chili och fina brysselkål bakade i samma form. Till det en kall och rosa äppelsallad. God jul!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda och bryn kalkonen (med nät på) runt om i smör och lägg i ugnsfast form.
  2. Lägg brysselkål och paprikor runt om kalkonsteken. Krydda grönsakerna med Garlic & Herbs och häll på smöret från pannan som kalkonen bryntes i.
  3. Ställ in i ugnen i 175 grader och sätt i en stektermometer. Ställ in på 72 grader.
  4. Skiva rödkålen. Kärna ur och tärna äpplena i bitar.
  5. Krydda yoghurt med Garlic & Herbs och en nypa svartpeppar. Vänd ner kål och äpple. Låt stå kallt tills kalkonen är klar.
  6. När kalkonen är klar, låt den vila i ca 15 minuter innan nätet tas av.
  7. Skiva upp kalkonen, garnera med färska örter och servera tillsammans med brysselkålen, paprikan och den rosa salladen!

4 portioner

800 gram kalkonstek
150 gram minipaprikor
300 gram brysselkål
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk Chili & Pepper (Spicemaster)
1 tsk Garlic & Herbs
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
färsk oregano och timjan
En stor klick smör

2 dl yoghurt turkisk 10%
200 gram rödkål
2 st små svenska äpplen
½ tsk Garlic & Herbs
En nypa svartpeppar

Scroll to Top