20 dec Kål i låda - nyttiga ida recept

Kål i låda

”Enkelt, nyttigt och gott! Kål i låda sa alltid min mamma. Min kålpudding är med svenskt äpple i och färs av kyckling istället för fläsk. Husmanskost i all ära!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Skiva kålen och dela i bitar. Strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena.
  2. Stek kål i smör i en stor panna. Vänd i pujolök och äpple.
  3. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form.
  4. Krydda kycklingfärsen och lägg den över kålblandningen i formen.
  5. Lägg resten av kålblandningen över färsen, täck och tryck samman något.
  6. Sätt in i ugnen på 175 grader och stek i ca 45 minuter
  7. Rör lingon i en liten kastrull med lite vatten så att de blir varma. Det går lika bra att servera lingonen kalla och okokta.

Servera kålpuddingen med lingon till.
Smaklig spis!

4 portioner

750 gram kycklingfärs
600 gram vitkål
10 cm purjolök
3 st svenska äpplen
½ tsk vitpeppar
2-3 tsk Garlic & Herbs (Santa Maria)
En stor klick smör

4 dl färska lingon
1 dl vatten

Scroll to Top