- Tärna köttet och bryn bitarna i smör. Krydda med spiskummin och lökpulver. Lägg över bitarna i en gryta (gärna gjutjärn). Häll vatten i pannan och ta vara på de stekta kryddorna som finns kvar i botten på pannan. Häll över i grytan.
- Häll på vatten samt lagerblad, nejlikor, kryddpeppar, franska örter och dragon.
- Riv skalet på apelsinen och pressa apelsinsaft. Häll ner saft och cest över köttet.
- Skiva purjolöken och hacka rödkålen i bitar. Vänd i hälften i grytan tillsammans med köttet.
- Koka upp och låt sjuda i ca två timmar på låg värme.
- Koka upp sojabönor och låt koka i 2 minuter. Skölj i durkslag med kallt vatten. Det går fint att äta sojabönorna okokta också om man föredrar dem lite mer ”al dente”.
- Riv skalet från apelsinerna och skiva sedan upp apelsinen. Blanda bönor och apelsin till en sallad. Blanda även i lite apelsincest samt saft som ev finns kvar på skärbrädan.
- Vänd i resten av purjolök och rödkål i grytan. Smaka av.
Servera grytan med den fräscha salladen!