Isabel Brummer bloggar » Österlen

Isabel Brummer

”Jag brinner för god och spännande mat från hela världen som jag gärna delar med mig.”

Jag skapar god mat med ingredienser som jag hittar längs min livsväg. Det kan både komma från väldigt nära och från långt ifrån. Varför ska man behöva välja när man kan plocka alla russin från kakan istället?

Jag är Isabel, med ett ben i hemlandet Sverige och gudomliga Österlen och det andra i mitt nygamla hemland, Holland. Jag brinner för god och spännande mat från hela världen och delar gärna med mig till dig.

Isabel Brummer, foto av Maggie Strand.
Isabel Brummer, foto av Maggie Strand.
Tastecelebration Residence öppnar!

Tastecelebration Residence öppnar!

Nu har det äntligen blivit verklighet, bloggen får sin alldeles egna mötesplats för foodisar; Tastecelebration Residence. Nu har vi öppnat!

Det här har vi jobbat länge på och äntligen ska det bli verklighet. Vi öppnat vårt Residence i den lilla byn Andrarum på Österlen i Skåne.
Tillsammans med min man Joost har vi skapat en plats helt byggd på min stora passion MAT! Faktiskt handlar i princip allt om mat på ett eller annat sätt i vår fantastiska Jägmästarbostad från slutet av 1800-talet.
I huset finns en kaffebar och restaurang, gårdshotell med fyra dubbelrum, kokboksbibilotek och utrymmen för mindre konferenser och utställningar. Dessutom kommer vi att erbjuda både matlagningskurser och matfotografikurser av olika slag. Mer information om det kommer senare.

Hungrig!

Vi öppnar direkt med en fantastisk utställning med matfotografi, Hungrig! En lustfylld utställning med foton från tidningen Vegourmet och fotografen Magnus Holm, mig själv och tre lyckliga vinnare från den Instagramtävlingen vi höll tidigare i år.
Utställningen kan man besöka fram till den 31 augusti i år. Se öppettiderna här.

Hungrig blir man garanterat av gå runt och titta och då är det tur att man kan äta här med. Förutom mackor, söt fika och goda cappuccino, kan man också njuta av en hel middag med vin eller öl om man skulle vilja. All mat som serveras här är fokuserad på grön mat precis som på bloggen.

Gårdshotell

Till sist kan man pusta ut i våra hotellrum, drömma sött och njuta av en god stärkande frukost innan det är dags för nya äventyr. Kanske, kanske väljer man istället att bara ligga kvar och njuta av ljuset och tystnaden….

Läs mer om Tastecelebration Residence på vår hemsida www.tastecelebrationresidence.se

Adress till Tastecelebration Residence är Jägmästarbostaden 101, Alunbruket.
Restaurangen är öppen fredag-söndag 12.00-20.00 och tisdag 9.00-17.00. Ring gärna och boka 0708-153955.

Utställningen Hungrig! öppnar den 30 mars och går att besöka tills den 31 augusti 2018.
Besök utställningen
30/3-2/4 11.00-20.00
Matrundan 10-13 maj 11.00-20.00
Övriga tider fram tills 22 /6, fredag, lördag och söndag 12.00-21.00.

Under Matrundan 10-13/5 har vi öppet 11-21.

Välkommen till oss!

Hungrig foto pa foto österlen.se

 

Het bericht Tastecelebration Residence öppnar! verscheen eerst op Tastecelebration.

Sticky kladdkaka med kastanjemjöl

Sticky kladdkaka med kastanjemjöl

Kastanjemjöl är en ny upptäckt för mig sedan ett par månader sedan. Det har en god smak som drar åt det söta och kan användas båda till att baka kakor, pasta och bröd med. Idag gör jag en sticky kladdkaka med mjölet.

I Frankrike ska det tydligen vara en klassiker att göra crepe med kastanjemjöl men när jag provade tyckte jag att det blev nästan outhärdligt sött så den får jag nog jobba vidare på.

Istället blev det alltså en klassisk kladdkaka fast med lite nytt mjöl. Blandningen med tapiocamjölet är nödvändig för att kakan inte ska bli alltför tung och kastanjemjölet inte få en alltför framträdande roll.
Det är viktigt att sila mjölsorterna så att man inte får några otäcka mjölklumpar i munnen. Resultatet helt även helt annorlunda om man så som det står beskrivet i receptet, blandar det torra ingredienserna och de våta var för sig innan man sen slår ihop det.
Tiden väljer man själv men jag tycker absolut det blir godast när den är sådär härligt kletig…Tycker man inte det, låter man den bara stå lite längre.

Kastanjemjöl kan vara lite trixigt att hitta men jag har sett det i flera online-butiker så det är hett tips om du vill prova. Var noga att kolla utgångsdatumet då mjölet härsknar lätt. Använd det så fort du kan eller förvara i frysen i en lufttät behållare.

Sticky_kladdkaka_med_kastanjemjöl_4

Sticky kladdkaka med kastanjemjöl

Ingredienser för en kaka
1,5 dl / 110 gram kastanjemjöl
1 dl / 60 gram tapiocamjöl
1/2 dl / 25 gram maizena
2 tsk / 15 gram bikarbonat
7 msk / 65 gram kakao
1 nypa salt
3 dl / 150 gram råsocker
——————-
2 dl / 200 gram mandelmjölk
2 dl /190 gram solrosolja
2 tsk vitvinsvinäger

Hur gör jag?
1. Sätt ugnen på 180° C. Ta fram en skål, en trådsil och en kakform med lösa kanter.
Mät upp alla torra ingredienser förutom socker och lägg i trådsil. Sila allt ner i skålen och tillsätt sedan sedan sockret.
2. Blanda de blöta ingredienserna i en hög mixerskål och mixa med en stavmixer tills du fått en jämn smet. Det kommer att bli ganska tjockt.
3. Vänd ner den blöta blandningen i de torra och blanda väl. Häll ner smeten i kakformen och slå den försiktigt mot bordet för att få ut den jämnt i formen.
4. Sätt in kakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite ”woobly” när du tar ut den. Om du vill ha den mer fast låter du den bara stå några extra minuter i ugnen.

Låt kakan svalna av helt innan du skär den. Jag dekorerade min nästan svarta kaka med lite matchate-pulver, frystorkade lingon och ätbart guldpulver. Dessutom la jag till lite härligt friska granatäppelkärnor.
Njut den som den är eller med lite frukt och kanske lite grädde*.

Detta recept är naturligt fritt från gluten och laktos*.

Het bericht Sticky kladdkaka med kastanjemjöl verscheen eerst op Tastecelebration.

Scroll to Top