18 dec nyttiga-ida-recept

Grön soppa med sesampanerade fiskkakor

”Dessa fiskkakor med smak av rökig paprika blir otroligt krispiga och goda. Inget som min mamma lagade, men gröna ärtor till fisk är ju annars en riktig klassiker som fanns på bordet när jag var barn”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Koka upp ärter med vatten och vänd ner hackad spenat. Låt sjuda ett par minuter.
  2. Mixa med purjolök, persilja, fänkål och mandelmjöl samt svartpeppar. Tillsätt mer vatten efter konsistens.
  3. Mixa slät och smaka av soppan. Håll soppan varm.
  4. Mixa fisken med mandelmjöl och kryddor samt ägg.
  5. Forma kakor eller bollar av fisksmeten och rulla i sesamfrön.
  6. Stek fiskkakorna i smör tills de fått fin färg. De blir krispiga som nuggets.

Servera soppan i skålar och ät de krispiga fiskkakor till! Dippa, doppa & njut!

4 portioner

Fiskkakor
750 gram torsk
3 små ägg
1, 5 dl mandelmjöl
3 tsk rökt paprikapulver (Santa Maria – Paprika Smoked)
½ tsk svartpeppar
3 tsk lökpulver
Sesamfrön till panering
En klick smör

Soppa
300 gram gröna ärtor
100 gram spenat hackad
10 cm purjolök
1 litet knippe persilja
1 liten bit färsk fänkål
1 dl mandelmjöl
En nypa svartpeppar
2-3 dl vatten eller efter önskad konsistens

Scroll to Top