Grevlunda Mathantverk » Österlen
Grevlunda mathantverk

Grevlunda Mathantverk

Grevlunda mathantverk

I ett korsvirkeshus med utsikt över Hanöbukten, högt över Kiviks salta kullerstensgator, ligger vår ateljé och kurslokal. Här får du bland annat lära dig att baka surdegsbröd från grunden, av kulturspannmål från granngården, gräddat i den vedeldade ugnen.

Kurser
Stefan J. Peterséns karriär som konditor och bagare är lång, gedigen och fylld av så väl nationella som internationella priser och utmärkelser (läs mer här). Efter att ha förälskat sig i Österlens böljande landskap och groende matkultur slog han spaden i marken och byggde sig ett korsvirkeshus, komplett med kurslokal och matateljé, på höjden över Hanöbukten intill Kivik. Här står nu dörrarna öppna under mottot: Kunskap är som bäst när den delas. Välkommen!

Vi bakar med kulturspannmål som emmer, enkorn, dinkel och ölandsvete. Dessa växer sig naturligt höga och starka utan besprutning. Tack vare sina djupa rotsystem kan kulturspannmålen ta upp mer och fler näringsämnen än moderna spannmål, vilket ger ett rikare innehåll och en rikare smak.

Surdegsbröd
Stefan guidar dig igenom brödets resa från sädesfält till vedugn. Kursen startar vid mjölkvarnen, med spannmål från Bertil i Bästekille, Åsgård utanför Onslunda, Warbro- och Saltå kvarn – närodlat, giftfritt och kravmärkt. På kursen lär du dig mer om bröd med långa liggtider och hur du uppnår optimal smak och textur. Surdegsbakning från grunden, helt enkelt.

Kaffebröd
Lär dig att baka kaffebröd med resultat som en riktig konditor, med härliga degar och fyllningar, fokus på smak och känsla, med nymalet mjöl, äkta smör och oraffinerat havssalt. Du får ta del av Stefans hemligheter som låter dig ta bakningen till en helt ny nivå.

Marsipan
En hantverksfokuserad kurs i marsipanmodellering, med dess grundformer och grepp. Praktisk genomgång av bland annat Karl Zindern-tekniken och Stefans egen teknik. Tyck gärna till om figurtema vid din anmälan.

Grevlunda Mathantverk
Grevlunda 14:48 / Silvhögsvägen 39
277 36 Vitaby
070 841 42 13
Skicka epost till oss
Besök vår hemsida
Instagram
Facebook

ÖPPETTIDER
-
-

Våra aktuella evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till Grevlunda Mathantverk

Se ännu mer av österlen

Gunnarshög - Österlen

Gunnarshögs Gård

Allé på Österlen

Allé på Österlen

Maria Lancing - Österlen

Galleri Maria Lancing

Peter englander

Trädgårdsdesign Peter Englander

Sandgrens Spisar är beläget i Borrby och säljer med braskaminer.

Sandgrens Spisar

Färska skaldjursfat att beställa på Sjöfolkets fiskrestaurang i Simrishamn tipsar Österlen.se

Sjöfolket

Scroll to Top